Ves al contingut. | Salta a la navegació

Igualtat

Punt Lila

La campanya dels Punt Lila sorgeix del rebuig cap a les violències heteropatriarcals. Aquestes violències són l'expressió d'una desigualtat simbòlica i estructural, enteses com un contínuum que va des d'una imatge, un comentari ofensiu o degradant a agressions de caràcter sexual. S'expressen mitjançant agressions ambientals, verbals, físiques i/o sexuals i s'exerceixen sobre una o diverses persones per motius d'identitat de gènere, aspecte físic i/o orientació afectivosexual.

Des del municipi lloretenc es va veure la necessitat de crear un Punt Lila, amb el lema Només Sí és Sí.
Els objectius de #NOMÉSSÍÉSSÍ són aconseguir una ciutat lliure de sexisme, d'agressions sexistes i sexuals, en la qual tothom pugui gaudir de la festa i de l'espai públic en llibertat.

Aquest punt és un espai segur per a totes les persones que ho necessitin en esdeveniments d'oci nocturn. S'ofereix informació sobre la violència sexual, s'ajuda les víctimes o testimonis d'aquestes situacions.

On actua i quan?

El Punt Lila està present en les festes majors de Lloret d'estiu i hivern, prèviament consensuades amb l'Ajuntament. És a dir, en els espais d'oci nocturn durant les barraques de les festes majors.

Com funciona?

Al Punt Lila s'ofereix informació per conscienciar sobre les agressions sexistes i prevenir-les, així com assistència professional en cas que es produeixi alguna agressió.

Es fan registres de les persones que participin en el Punt Lila per poder fer els informes posteriors a les intervencions.