Ves al contingut. | Salta a la navegació

Igualtat

Sou a: Inici / Seccions / Igualtat / Dones / Dates commemoratives / 25 de novembre. Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones

25 de novembre. Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones

El Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones , aprovat per l'Assemblea General de les Nacions Unides en la seva resolució 54/134 el 17 de desembre de 1999, se celebra anualment el 25 de novembre, en memòria de les germanes Mirabal. La proposta perquè se celebrés en aquesta data la va realitzar la República Dominicana, amb el suport de 80 països. La violència contra les dones es presenta en molts àmbits: física, sexual, psicològica i econòmica, totes les quals s'interrelacionen i les afecten en diferents nivells.

Les dones que experimenten violència sofreixen una varietat de problemes de salut, i es disminueix amb això la seva capacitat per participar en la vida pública. La violència contra les dones afecta famílies i comunitats de totes les generacions i reforça altres tipus de violència prevalents en la societat. No està confinada a una cultura, regió o país específic, ni a grups particulars de dones en la societat. Les arrels del fenomen jeuen en la discriminació persistent cap a les dones. Fins al 70 per cent de les dones experimenta violència en el transcurs de la seva vida. 

NO CALLES és un videoclip fet majoritàriament per dones joves de Lloret de Mar, per conscienciar en contra de la violència masclista i de les agressions sexuals.

Aquest videoclip, que va començar amb una cançó en contra de la violència envers les dones, exposa un seguit de situacions en què noies joves pateixen algun tipus d’abús. Es tracta de situacions reals, on tothom s’hi pot sentir reflectit, que busquen impactar i fer pensar.