Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

Sou a: Inici / Seccions / Servei d'Arxiu i Gestió Documental / Els Fons / El quadre de fons / 505.000 - Fons Guinart-Ball·llatinas-Xiberta

505.000 - Fons Guinart-Ball·llatinas-Xiberta

Es tracta d’un gran fons documental que s’inicia amb la família Guinart (s. XIII al XIX). A partir del segle XVIII s’entronca amb la família Buch, procedent d’ Hortsavinyà, a mitjans del s. XIX amb la família Ball·llatinas, procedent de Santa Coloma de Farners, i a principis del s. XX amb la família Xiberta, procedent de Vidreres. Les diferents famílies entroncades van anar incorporant la seva documentació i, per això, s’ha optat per subdividir aquest gran fons amb tres subfons.

icona_edit 505.000 - Fons Guinart-Ball·llatinas-Xiberta 
Hisendats i comerciants. Dates del fons: ss. XIII - XX. Documentació personal i familiar que proporciona informació sobre les relacions econòmiques i socials d'aquesta família. 

icona_edit 505.001 - Subfons Ball·llatinas
Hisendats i comerciants. Dates del subfons: ss. XVIII - XX. Documentació que proporciona informació sobre l'activitat de l'empresa familiar dedicades al comerç del suro Ball·llatinas, Comas y CiaFrancesc Ball·llatinas Domènech, Joaquim Blanco Pérez; de l'activitat naviliera del Pailebot Lloret de Mar juntament amb altres embarcacions i documentació que mostra les relacions familiars, econòmiques i socials.

icona_edit 505.002 - Subfons Guinart

Hisendats. Dates del subfons ss. XIII - XIX. Documentació familiar i personal amb correspondència, comptes, certificacions i actes notarials, plets i litigis, ensenyament

icona_edit 505.003 - Subfons Xiberta

Hisendats Dates del subfons ss. XVIII - XIX.  Documentació familiar i personal, procedent d’activitats polítiques, comercials i agropecuàries, Conté imatges fotogràfiques de temàtica variada des de finals del s. XIX als anys 70.


Torna al Quadre de fons