Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

Sou a: Inici / Seccions / Servei d'Arxiu i Gestió Documental / Difusió i Publicacions / Exposicions i altres activitats / Exposicions Arxiu / De portes endins. La vida a l’interior d’una llar de pagès lloretenca

De portes endins. La vida a l’interior d’una llar de pagès lloretenca

L’exposició, organitzada de manera conjunta per la Unitat de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret i l’Associació de Recull Rural Artesà de Lloret (RRALL) amb el suport del Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar (SAMLM), pretén mostrar com era la vida a l’interior d’una masia a Lloret de Mar.cartell exposicio portes endins

De portes endins. La vida a l’interior d’una llar de pagès lloretenca, ens apropa al dia a dia a un Lloret desconegut, el Lloret de pagesos i terrassans.

L’exposició s’estructura en cinc àrees que acullen una selecció d’eines i estris que s’utilitzaven quotidianament i s’acompanya amb plafons explicatius amb imatges i testimonis. Aquests plafons porten per títol: El mas com a institució i centre de la vida familiar, Els masos lloretencs, Estructura  i  característiques dels masos lloretencs, La cuina al mas, La llar de foc i El celler, el rebost i el pastador. 

Segons la directora de la unitat de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Anna Fuentes, i el president del RRALL, Rafel Roig de Llobet, amb aquesta exposició s’ha volgut explicar i mostrar que les eines i les feines a l’àmbit rural tenen un sentit perquè formen part d'un context, i afegeixen que eren estris que donaven solucions a problemes que es plantejaven a les llars. 

Anna Fuentes ha dit també, que aquesta exposició pretén acostar-nos a un Lloret que a banda del que vivia del mar també va existir, i és el Lloret rural de les vinyes, els camps i les masies. 

Una altra de les finalitats de l’exposició és la conscienciació del valor patrimonial d'aquests atuells del passat. Diu Roig que s'entén que la novetat és positiva, però sense oblidar les arrels. 

Exposició en línia: De portes endins. La vida a l’interior d’una llar de pagès lloretenca

Enllaç al cercador d'imatges custodiades en el SAMLM