Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

El Calaix del SAMLM

A través de petits muntatges de vídeo us mostrarem una època i un entorn ben diferent de l’actual. 

Els jocs i l'entreteniment a l'aire lliure

En aquest primer capítol apareixen imatges del Fons Josep Montero i Fullà, que ens mostren com es jugava i com s’entretenia la gent als anys seixanta.

No sempre tot és gris

A través d’aquest muntatge de vídeo us mostrem una selecció d’imatges en placa de vidre i les hem acolorit amb programes de restauració d’imatges. Hem posat color al blanc i negre!

En aquests dies grisos i foscos, volem animar-vos i encoratjar-vos perquè, igual com passa en aquestes fotografies, el color tornarà a les nostres vides.

La Construcció del Passeig Marítim

Muntatge audiovisual amb una selecció de filmacions retrospectives relacionades amb la construcció del passeig marítim de Lloret. Les imatges foren enregistrades a finals dels anys seixanta per Joan Baptista Bernat i Sarró, i  formen part del fons Bernat - Montero.

Són imatges il·lustratives d'una època en què tot just començava un procés de modernització del municipi. La vila de pescadors i terrassans canviava ràpidament per convertir-se en la ciutat eminentment turística que és avui.

Les que hi són però no es veuen 

Vivim en un moment en què la fotografia s'ha globalitzat de manera sorprenent. Poc ens queda dels llargs processos tècnics dels fotògrafs del segle XIX. A partir d'aquestes imatges del fons personal de Josep Vilà i Prats us volem mostrar els recursos enginyosos que s'empraven per poder retratar els més menuts.