Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Municipi / Agenda / Activitats / Conferència BiblioSteam. La nanotecnologia: fent tangible l’invisible

Conferència BiblioSteam. La nanotecnologia: fent tangible l’invisible

Conferència BiblioSTEAM

La nanotecnologia: fent tangible l’invisible. A càrrec de Sara Martí.

De quin color és l’or? Potser de forma instintiva associem aquest metall amb un resplendent daurat, però això es limita al món que podem veure a simple vista. Quan ens submergim en les profunditats del món nanomètric l’or revela una paleta de tonalitats vermelles, violetes, taronges o inclús blaves, tot depenent de la seva mida i forma. A escales tan petites apareixen nous fenòmens que semblen desafiar la física del nostre món macroscòpic. Aquestes noves propietats dels materials obren les portes a un univers d’infinites possibilitats com la detecció precoç del càncer i/o la seva cura evitant tractaments agressius, l’obtenció eficient d’energies verdes, avançar cap a l’era d’ordinadors quàntics o fins i tot revolucionar el nostre dia a dia amb tèxtils intel·ligents o finestres auto-netejables.

En aquesta xerrada es veuran les meravelles del nanomón àtom a àtom, descobrirem com la nanotecnologia ja forma part de les nostres vides en molts àmbits i com formarà un pilar imprescindible de la tecnologia del futur, aquella que fins fa poc semblava ciència ficció.

Dra. Sara Martí (UB). Va obtenir el Grau en Física per la Universitat de Barcelona (UB) al 2014 i un Màster en Nanociència i Nanotecnologia per la mateixa universitat al 2015. Es va doctorar en Ciència de Materials a la Universitat Autònoma de Barcelona al 2020, obtenint el Premi Extraordinari. Des de llavors treballa com a investigadora a l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) estudiant nanofils semiconductors a escala atòmica mitjançant la microscopia electrònica.

Projecte coordinat pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona amb la col·laboració de l'ACDIC.

FORMULARI INSCRIPCIÓ

Quan 21/03/2024
de 18:00 a 19:00
Ubicació Biblioteca Municipal
Secció biblioteca-municipal,
Preu Activitat gratuïta
Web Pàgina web

arxivat sota: Conferencies