Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Avisos / Tancament tràmit municipal de “Comunicacions de crema (de rostolls i restes vegetals)

Tancament tràmit municipal de “Comunicacions de crema (de rostolls i restes vegetals)

29-09-2022


En aplicació de la normativa estatal, Llei de residus i sòls contaminats per a una economia circular, queda prohibit fer cremes controlades de restes vegetals durant tot l’any.

D’acord amb l’article 27.3 de la Llei 7/2022, s’estableix que “amb caràcter general, no està permesa la crema de residus vegetals generats en l'entorn agrari o silvícola...”. Es preveuen algunes excepcions restringides a circumstàncies sanitàries especials.

Vist aquest nou marc legal, l’Ajuntament no registrarà cap petició de comunicació de crema, deixant d’estar habilitat el tràmit específic.

La normativa determina que cal prioritzar el reciclatge de les restes vegetals, mitjançant tractament biològic, per fer-ne compost.

D’acord amb l’Ordenança de civisme i convivència ciutadana de Lloret, les restes d’esporga i d’altres restes vegetals produïdes per usuaris particulars podran ser lliurades al servei de recollida domiciliària junt amb la fracció orgànica sempre i quan sigui en quantitats reduïdes (com a màxim uns 25 litres per dia). En cas que la producció sigui major, aquest residu s’haurà de dur directament a la deixalleria o contractar un servei de recollida específic.

Informació deixalleria municipal:

Adreça: Avinguda de Can Ribalaigua, S/N
Telèfon: 972 362 321
Correu electrònic: deixalleria.lloret@grup-gbi.com
Horaris: De dilluns a divendres: matins de 9.30 a 13.00 i tarda de 16.30 a 19.00. Dissabtes de 8.00 a 13.00. Diumenges i festius tancat