Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Avisos / NOTA INFORMATIVA sobre la responsabilitat en la tinença i protecció dels animals

NOTA INFORMATIVA sobre la responsabilitat en la tinença i protecció dels animalsEn compliment del Decret del Govern espanyol de declaració de l’estat d’alarma, l’Ajuntament de Lloret de Mar va clausurar preventivament els espais habilitats per a gossos, així com l’edifici de l’Ajuntament, fet que no permet actualment tenir a disposició les bosses per a la recollida d’excrements.

No obstant això, des de l’Ajuntament es recorda que, tal com marca l’Ordenança municipal reguladora de la tinença i protecció dels animals, és responsabilitat de la persona propietària garantir la correcta convivència entre persones i animals i reduir al màxim les molèsties que es puguin ocasionar. Entre les obligacions es recull l’haver de dur els mitjans apropiats per evitar l’embrutiment de l’espai públic, mobiliari urbà, façanes... com poden ser: bosses de plàstic o embolcall impermeable similar, recipient amb aigua...

Darrerament s’ha observat un increment significatiu d’excrements i orins de gossos a la via pública i per aquest motiu s’apel·la a la responsabilitat i civisme de totes les persones propietàries d’animals. Per altra banda, des de l’Ajuntament es durà a terme una campanya de seguiment en els parcs i zones més concorregudes, amb els  informadors cívics i agents de l’autoritat.