Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Visitmuseum, aplicació mòbil que permet fer una visita virtual a tots els museus registrats de Catalunya

Visitmuseum, aplicació mòbil que permet fer una visita virtual a tots els museus registrats de Catalunya

Estan inclosos El Museu del Mar i Can Saragossa
10-08-2016


Visitmuseum ja està totalment operativa a tots els museus registrats de Catalunya; l’aplicació mòbil permet fer una visita virtual a 156 equipaments museístics i més de 1300 registres d’objectes de museus en 5 idiomes: català, castellà, anglès, francès i també occità en les zones d’influència lingüística.

El Museu del Mar i Can Saragossa, equipaments culturals de Lloret de Mar, varen participar en la prova pilot i es troben inclosos dins del projecte. Albert Robert, regidor de Cultura explica “Hi ha Ipads a disposició del públic en aquests equipaments per facilitar l’ús de l’aplicació”.

Visitmuseum té un doble objectiu: pel públic local oferir un recorregut exhaustiu pel patrimoni museístic català que permeti descobrir diferents equipaments del territori menys coneguts, però igualment interessants, i pel públic estranger oferir continguts de qualitat en diferents idiomes.

La plataforma es pot trobar en dos formats: per una banda, a través de l’aplicació per ser utilitzada mitjançant dispositius mòbils (telèfons intel·ligents o tauletes tàctils) en qualsevol dels dos sistemes operatius, Android o iOS. En paraules de l’Albert Robert, regidor de cultura “Un dels avantatges principals d’aquest tipus d’aplicació és que es pot descarregar en el dispositiu i es pot utilitzar sense connexió a internet”.

Per altra banda també hi ha la web http://visitmuseum.gencat.cat dissenyada per aconseguir una visualització òptima independentment de l’aparell que s’utilitzi (ordinador o qualsevol dispositiu mòbil).