Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Vida eterna a la ciutat dels morts, la nova visita guiada que ofereix Lloret aquest mes de juny

Vida eterna a la ciutat dels morts, la nova visita guiada que ofereix Lloret aquest mes de juny

La visita proposa un recorregut per la iconografia funerària del cementiri modernista
01-06-2022


Vida eterna a la ciutat dels morts és la nova visita guiada que ha organitzat pels divendres de l mes de juny la unitat de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret. La visita es realiytzarà els divendres a les 20 h al Cementiri Modernista. 

Es tracta d’una visita en català que vol donar respostes al significat que té l'art funerari i que anirà a càrrec de la historiadora de l'art lloretenca, Marina Garcia i Carbonell. 

La directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes, ha dit que la visita oferirà un recorregut per la iconografia funerària del cementiri modernista de Lloret amb l’objectiu que el visitant redescobreixi, amb una altra mirada, el significat dels panteons i hipogeus i, alhora, explorar la voluntat de perpetuar la memòria d'aquells que ja no hi són a través de les seves sepultures.  

Creus, àngels, flors i tot un desplegament de símbols no tant coneguts, que connecten la vida terrenal amb el més enllà serviran com a fil conductor per conèixer el perquè de la seva presència en els cementiris. 

El regidor de Patrimoni Cultural, Xavier Flores, ha destacat que en aquesta visita sepultures, panteons i personatges enterrats seran els protagonistes d'un viatge al passat de la nostra vila que explica, a la vegada, l'evolució del mateix cementiri municipal. 

Les inscripcions per participar en aquestes visita guiada, que és gratuïta, s’ha de fer amb antelació al web patrimoni.lloret.cat o bé trucant al Museu del Mar 972 36 44 54. Les places són limitades.

arxivat sota: Visites guiades