Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Una Jornada sobre Participació Ciutadana dona el tret de sortida als Pressupostos Participats del 2018 a Lloret

Una Jornada sobre Participació Ciutadana dona el tret de sortida als Pressupostos Participats del 2018 a Lloret

Enguany es canvia de format i els projectes proposats poden ser de fins a 500.000€
13-02-2018


L’Ajuntament de Lloret de Mar inicia la tercera edició dels Pressupostos Participats, el proper dissabte 17 de febrer al matí, a la Biblioteca Municipal, amb una Jornada sobre Participació Ciutadana i l’experiència dels Pressupostos participats a Lloret, que anirà a càrrec del catedràtic de Ciència política de la UdG Joaquim Brugué i l’alcalde, Jaume Dulsat.

Enguany els Pressupostos Participats canvien de format i es destinaran 500.000€ a projectes globals, de més valor i més impacte en el municipi i que,  com anteriors edicions, també han de ser una inversió, és a dir, una construcció, adequació o reforma d’equipaments municipals, d’espais o d’infraestructures urbanes amb un durada superior a un any. Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, explica que “els Pressupostos Participants són un projecte viu, dinàmic i per això enguany apostem per un canvi de format amb projectes més globals”.

Els Pressupostos Participats 2018 es desenvoluparan en les següents fases: la jornada sobre Participació Ciutadana, el proper 17 de febrer i recollida de propostes en línia a través del web lloret.cat/pressupostosparticipats, del 17 de febrer al 18 de març. Després de la validació tècnica d’aquestes propostes, a l’assemblea participativa  del 21 d’abril, se’n podran proposar de noves i finalment prioritzar-les el resultat de la valoració tècnica de les propostes prioritzades s’exposarà a l’assemblea de retorn, el 30 de maig. La votació de les propostes que finalment seran les escollides per executar-les serà de l’1 al 15 de juny.

El 2016, 644 veïns, d’un cens de 32.159, van prendre part en la votació, el que suposa un 2% de participació, essent aquesta  de manera presencial. L’any passat, es podia votar en línia i de manera presencial, i hi van participar 1.047 persones, un 3,27% dels empadronats.