Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Una conferència sobre la música i un concert obre el cicle de concerts d’estiu organitzat pels Amics de la Música de Lloret

Una conferència sobre la música i un concert obre el cicle de concerts d’estiu organitzat pels Amics de la Música de Lloret

Totes dues activitats es faran a la Parròquia


El professor Xavier Boliart obrirà el proper dimarts 1 d’agost el cicle de concerts d’estiu a la Parròquia, organitzat pels Amics de la Música de Lloret. Boliart donarà a conèixer al públic assistent els diversos llenguatges sonors occidentals, des de l’antiga Grècia fins als nostres dies i explicarà tots els instruments, inclosos els electròfons, les seves característiques d’execució i una mica de la seva història.

Xavier Boliart és un compositor català. L'interès per la pedagogia l’ha portat a fer diversos cursos amb M. Cateura i a publicar una sèrie de treballs didàctics. Entre les seves composicions ocupa un lloc important la música per a cobla i la dedicada amb criteris pedagògics a conjunts poc d'instruments poc utilitzats, com en el cas del quintet de saxòfons. Boliart ha publicat un mètode de Tècnica bàsica de llenguatge musical i el conviden sovint a impartir cursos i seminaris relacionats amb la pedagogia i la creativitat musical. Com a compositor a rebut nombrosos guardons, entre d’altres, el Premi Ciutat de Barcelona 1975, Premi Internacional Pau Casals 1976, Premi Extraordinari Fundació Francesc Basil 1981, Premi Ferran Sors de la Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona 1985 i Premi SGAE 1986 i 1987. Escriu música  per a molts diversos àmbits d’expressió però dedica una atenció especial per a la música de cobla. És autor del primer concert  per a tenora i orquestra de la història estrenat el 1999 per l’OBC.

La conferència s’ha programat a la Parròquia de Lloret el proper dimarts 1 d’agost a les 20.00 h. L’entrada és gratuïta.

Just l’endemà, el dimecres 2 d’agost, s’ha programat un concert a càrrec de la formació Quartet de codes Glier que interpretaran obres de Puccini, Schubert, Cole Porter, Gershwin, Gardel i Piazzola. També programat a les 22.00 h a la Parròquia de Lloret, el preu de l’entrada és de 10 euros.

Aquests dos concerts formen part de la programació 2017 que ha dissenyat l’entitat amb un total de 16 activitats ben variades i distribuïdes al llarg de l’any. L’Associació Amics de la Música de Lloret té un doble objectiu: d’una banda contribuir a posar en valor i difondre la cultura musical a Lloret i, de l’altra, recollir fons per a finançar al restauració de l’orgue de la Parròquia.

arxivat sota: ,