Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Un taller infantil ensenyarà als nens la tècnica del pintor Joan Llaverias

Un taller infantil ensenyarà als nens la tècnica del pintor Joan Llaverias

Es farà tots els dissabtes del mes de març al Museu de Can Saragossa
03-03-2017Demà dissabte 4 de març comença el primer taller en què els infants rebran nocions per intentar pintar com ho feia Joan Llaverias, que deia que el seu secret era pintar “amb aigua de mar”. Organitzades des de la Unitat de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, les sessions es faran al museu de Can Saragossa, durant tots els dissabtes d’aquest mes de març. El taller s’adreça a nens i nenes a partir de 6 anys.

Joan Llaverias i Labró (Vilanova i la Geltrú, 1865 – Lloret de Mar, 1938) ─de qui el 2015 es va celebrar el 150è aniversari del naixement amb una exposició conjunta realitzada per tres entitats: el Museu Obert de Lloret, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú i el Museu Marítim de Barcelona─ va ser un artista que va excel·lir en el dibuix i l’aquarel·la. Joan Llaverias és considerat el descobridor artístic de la Costa Brava, ja que va saber captar amb gran sensibilitat els paisatges d’aquesta part del litoral català. La seva passió pel mar el va llançar a recórrer en barca de vela tota la costa, des de Tarragona fins a Cadaqués, i des del mateix moment, a immortalitzar-la pictòricament en quadres.

Llaverias i Lloret de Mar

L’artista va començar a estiuejar a Lloret de manera fidel a partir de l’any 1914. Primer, hi va llogar una casa al carrer Sant Pere; més tard va anar a viure al barri de Venècia, on en una època va coincidir amb Josep Carner. El lloc que més va pintar va ser Santa Cristina, tant la seva platja com la processó marítima del 24 de juliol. Així ho va plasmar en el quadre titulat La processó de Santa Cristina (1921), que ha esdevingut un dels seus quadres més emblemàtics.

L’exposició que homenatja a Joan Llaverias s’ha pogut veure des de l’estiu del 2015 a Lloret, Vilanova i la Geltrú i el Museu Marítim de Barcelona. Ara ha tornat a Lloret, al museu de Can Saragossa, on s’ha muntat amb un format diferent, “més atractiu”, segons ha destacat la directora de Patrimoni Cultural, Anna Fuentes. “I per tal de difondre-la”, ha afegit, “s’ha organitzat aquest taller infantil”.

Per a participar-hi cal reservar plaça adreçant-se al Museu del Mar (972 36 44 54) o a la pàgina patrimoni.lloret.cat/ca

Per aquest dissabte 4 de març, les places estan plenes, però es farà tots els dissabtes del mes, sempre a les 17.30 hores. 

 

arxivat sota: Actualitat, Taller, Infància, Joventut