Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Un altre conte de Nadal, una proposta de teatre participatiu que s’estrena el 15 de desembre al Teatre de Lloret

Un altre conte de Nadal, una proposta de teatre participatiu que s’estrena el 15 de desembre al Teatre de Lloret

L’espectacle el dirigeix l’actriu gironina Mery Yanes, mentre que la part musical va a càrrec de la també actriu i cantant gironina Elena Martinell
16-11-2023


 

  • Impulsen la proposta tres entitats de Lloret amb el suport del Teatre de Lloret en el marc de la celebració de Lloret, Capital de la Cultura Catalana

Els dimecres és dia d’assaig pels prop de 40 actors i actrius amateurs que preparen una versió del Conte de Nadal de Dickens. Estrenen el 15 de desembre i l’han titulat Un altre conte de Nadal. Els dijous és el torn d’assajos pels membres de la coral que s’ha creat per aquest espectacle i els dissabtes al matí pels músics.

Sota la direcció de l’actriu gironina, Meritxell Yanes, i la direcció musical de la cantant i actriu també gironina, Elena Martinell, més de 60 persones de Lloret estan treballant i assajant en aquest projecte des de l’estiu. La proposta és una iniciativa conjunta de tres entitats de Lloret, els Amics de la Música, l’Associació Hispanoamericana i Muekka, que, amb el suport del Teatre de Lloret en el marc de Lloret, Capital de la Cultura Catalana, porten assajant setmanalment al teatre municipal després de fer un càsting el passat mes de juliol.

Tomás Auchterlonie, president de l’Associació Hispanoamericana i representant de les entitats organitzadores, explica que la idea de fer aquesta obra musical va sorgir de les tres entitats i que ho van proposar a l’Ajuntament que els hi ha donat suport. També va ser una proposta de les tres entitats d’escollir les persones que podrien dirigir el projecte, Meritxell Yanes i Elena Martinell.

La regidora de Cultura, Isabel Bernal, ha destacat que es tracta d'un teatre de creació col·lectiva on hi participen diferents persones de Lloret, procedents de diferents àmbits i no professionals, amb l’objectiu que puguin conèixer quin és el procés de creació d’un espectacle a part de promoure d’altres valors com el de creativitat, la interculturalitat, la convivència, la creació col·lectiva, la integració, la participació, l'accessibilitat, la identificació amb el teatre i amb el municipi i el valor del treball en xarxa.

Les directores de l’espectacle tenen molt clar el principi empoderador transformador que tenen les arts escèniques. Amb processos com el que aquest any s’estan treballant al Teatre de Lloret, on els protagonistes són la gent de Lloret, Mery Yanes explica que és la gent del municipi qui ocupa l'espai escènic com a creadora i artista, no solament l'espai d'espectadora. I per tant, afegeix, contribueix a posar en valor la cultura, el model cultural i permet l’accessibilitat de moltes persones.  

L’estrena de la versió lloretenca del Conte de Nadal de Charles Dickens, Un altre conte de Nadal, s’estrenarà al Teatre de Lloret el divendres 15 de desembre a les 20.00h. Les entrades al preu únic de 5 euros, estan a la venda al web del teatre. No es descarta, si s’omple el teatre, fer una segona funció l’endemà.

L’espectacle forma part dels actes de clausura de Lloret Capital de la Cultura Catalana 2023.