Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Tot a punt per la inauguració del Rober de Caritàs de Lloret de Mar

Tot a punt per la inauguració del Rober de Caritàs de Lloret de Mar

Es troba ubicat al Carrer Sènia del Rabic, a un local de l’edifici del Mercat Municipal
09-04-2021


El nou Rober de Càritas, iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Lloret de Mar i Càritas, obrirà portes el proper 15 d’abril a les 10 h. Es tracta d’un servei creat per garantir que les persones amb falta de recursos puguin accedir a roba amb condicions adequades ja que els robers reciclen roba de segona mà que es troba en bon estat per a la posterior distribució. El servei és gestionat per persones voluntàries, que organitzen la roba. Aquests espais contribueixen a enfortir el consum responsable, i són un primer punt de trobada i d’atenció a les persones més vulnerables. La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, explica que “serà un espai amb cor que suposa un pas endavant en l'atenció a les persones des d'un punt de vista integral on els donem el que venen a buscar, roba, i els oferim el que sovint necessiten, i no ho demanen, suport emocional i coneixements professionals”.

El Rober de Caritàs es troba situat al Carrer Sènia del Rabich, a l'edifici del Mercat Municipal, i el local consta de planta baixa i altell. A la planta baixa hi ha el rober on la gent trobarà exposada la roba que hi ha, degudament preparada per al seu ús. Es tracta principalment de roba procedent de donacions, seleccionada i classificada per voluntàries que se’n ocupen de que la roba tinguin els requisits indispensables per a ser reutilitzades. A l'altell hi ha dues sales; a la sala 1, un petit magatzem per a guardar la roba de fora temporada i a la sala 2 un espai per a fer les activitats de dinamització i formació professional en aspectes que tinguin a veure amb la costura, les relacions amb l'entorn, etc.

La regidora de Benestar i Família ha recordat que “les adequacions han estat possible gràcies als Pressupostos Participats que han permès adaptar el local”. El passat mes de juliol el Consell Veïnal va decidir per unanimitat cedir el milió d’euros dedicat a inversions pels projectes dels Pressupostos Participats 2020, per destinar-lo a projectes de caire social que servissin com a mesura d’ajut i suport als col·lectius o qüestions socials més vulnerables. L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha destacat novament “la solidaritat dels veïns i veïnes de Lloret i sector empresarial en aquest context tant complicat”.