Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Tot a punt per a celebrar aquest diumenge 17 de setembre la Festa Major de les Alegries

Tot a punt per a celebrar aquest diumenge 17 de setembre la Festa Major de les Alegries

L’objectiu, segons l’entitat organitzadora, és mantenir viva la tradició
14-09-2017Més d’una desena d’activitats tindran lloc aquest diumenge 17 de setembre a la Festa Major de Les Alegries. El veïnat de Les Alegries celebra la seva diada amb activitats programades durant tota la jornada.

Els actes de celebració començaran a les 10.30 hores, amb una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Santa Maria de Blanes, que anirà seguida de jocs infantils i de la inauguració de les noves rajoles. Recordem que les rajoles solidàries és una iniciativa que va posar en marxa l’associació de veïns del barri de les Alegries a través de la qual les famílies fan un donatiu de 150 euros i es posa una rajola amb el seu nom a les escales d'accés de l'ermita. I amb els diners obtinguts, de mica en mica, es restaura l'ermita. Cada any, en aquesta diada, es dedica un espai de la programació a inaugurar les noves rajoles.

Les activitats continuaran a les 12.00 h, quan hi haurà missa solemne, que serà oficiada, per última vegada, pel capellà Josep Maria Castellà. En concret, aquesta serà la seva última missa a Lloret, ja que es trasllada a un altre municipi. La celebració seguirà amb els tradicionals bateigs des del campanar i es rifaran lots de productes de la terra. També s’ha programat l’actuació de Xavi Fornaguera, concursant de La Voz Kids. Tot plegat s’acompanyarà d’un bon aperitiu per a tothom.

Ja a la tarda, a partir de les 16.30 h, tornaran les sardanes, en aquest cas amb la Cobla Contemporània, els jocs infantils i un berenar popular. La Festa Major de Les Alegries s’acabarà amb un ball de fi de festa a càrrec del conjunt Tutú Keké. A més, l’organització ha anunciat una trobada d’urban sketchers, una comunitat global de dibuixants, tant professionals com aficionats, que fomenta la pràctica del dibuix fet in situ, en relació amb la vida urbana.

El principal esperit d’aquesta celebració és mantenir viva la tradició de les Alegries,  que era l’indret en el qual es duia a terme la Festa Major de Lloret de Mar a finals del segle XIX. Ho ha dit Josep Carreras, expresident del veïnat de les Alegries, que ha explicat també que amb aquesta festa intenen mantenir la tradició. Pel que fa a l’associació de veïns de les Alegries, s’ha produït una renovació a dins de la seva junta, amb l’entrada de nous membres. A més, hi ha nova presidenta. És Maria Àngels Ribes, que agafa el relleu de Josep Carreras.

Des del veïnat de les Alegries recorden també que durant tot el dia hi haurà servei de bar i entrepans, que hi haurà taules i cadires per a qui es vulgui portar el dinar i menjar allà i, a més, tothom que hi vulgui assistir, ho pot fer si ho vol en un autocar gratuït de l’empresa Sagalés, que sortirà des de l’estació.