Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Tallers de prevenció d’ofegaments i altres riscs en l’entorn aquàtic, aquest cap de setmana a les platges de Lloret

Tallers de prevenció d’ofegaments i altres riscs en l’entorn aquàtic, aquest cap de setmana a les platges de Lloret

Es tracta d’una campanya impulsada per l’ADEAC Bandera Blava i la Fundación MAPFRE


L’organització ADEAC, responsable dels distintius Bandera Blava, i la Fundación MAPFRE, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lloret de Mar, organitzen aquest cap de setmana uns tallers per a adults i infants que tenen per objectiu donar pautes per evitar els ofegaments i altres riscs en l’entorn aquàtic.

Els tallers tindran lloc demà dissabte, de les 11.30 a les 18.30 h, a la Platja de Lloret davant del mòdul de Salvament i Socorrisme ubicat a l’alçada del passeig d’Agustí i Font, i diumenge, a la Platja de Fenals amb el mateix horari, davant el mòdul dels socorristes.

Els tallers es duran a terme en carpes habilitades i els adults participants podran adquirir nocions bàsiques de RCP i de formació en autoprotecció tant teòrica ─es lliuraran guies d’actuació─ com pràctica ─amb exercicis per aprendre a dur a terme les tècniques de RCP en adults i menors─. El taller d’infants, adreçat a nens de 3 a 12 anys, consistirà a aprendre com prevenir els ofegaments i es lliurarà una samarreta perquè els infants la pintin amb un dels consells de prevenció que han après.

L’ofegament és una de les 10 causes de mortalitat en joves i nens. L’any 2015,  a l’Estat espanyol, varen morir 450 persones per aquesta causa.

Tot i haver de lamentar 39 morts en el conjunt de platges de l’Estat que compten amb el distintiu de Bandera Blava, la ràpida actuació dels serveis de salvament i socorrisme ha permès salvar la vida a 84 persones, el que significa un 68% d'èxit en RCP.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg, ha recordat: “A Lloret disposem del servei de salvament i socorrisme des del 15 de maig fins al 15 d’octubre, el que ens converteix en un dels municipis de Catalunya que ofereix aquest servei durant més mesos a l’any”. I afegeix: “En els mesos de màxima afluència turística, juliol i agost, tenim 22 socorristes en actiu a les platges, als quals se’ls dona suport des del col·lectiu d’Auxiliars de Protecció Civil i Vigilants de platja, amb un total de 7 efectius més”.

L’equipament de vigilància i salvament de les platges de Lloret inclou 5 llocs de socors i primers auxilis, 1 punt d’intervenció i assistència sanitària, 10 cadires de vigilància estàtica, 1 moto aquàtica de rescat, 2 vehicles, 4 ciclomotors, 6 desfibril·ladors i l’embarcació neumàtica de vigilància costanera de Protecció Civil, entre d’altres equips.

El pressupost total destinat a les platges i cales de Lloret per als serveis de seguretat, vigilància, salvament i socorrisme disponibles durant la temporada estival és d’aproximadament 400.000 d’euros.