Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Taller de prevenció d’ofegaments i primers auxilis en l’entorn aquàtic a la platja de Lloret

Taller de prevenció d’ofegaments i primers auxilis en l’entorn aquàtic a la platja de Lloret

Es tracta d’una campanya impulsada per l’ADEAC Bandera Blava i la Fundación MAPFRE
20-07-2018


L’organització ADEAC responsable dels distintius Bandera Blava i la Fundación MAPFRE, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lloret de Mar, organitzen aquest divendres 20 de juliol uns tallers per adults i infants que tenen per objectiu donar consells bàsics i recomanacions per evitar els ofegaments i altres riscs en l’entorn aquàtic, així com ensenyar les pautes necessàries per saber actuar davant una situació d’emergència. 

Els tallers dirigits per tècnics especialitzats en socorrisme s’impartiran de les 11.30h a les 18.30h, a la platja de Lloret davant del mòdul de salvament i socorrisme ubicat a l’alçada del Passeig Agustí i Font. 

Les activitats, totalment gratuïtes, es duran a terme en carpes habilitades a la mateixa platja. Els adults participants podran adquirir nocions bàsiques de reanimació cardiopulmonar (RCP) i de formació en autoprotecció tant teòrica, a cada un es lliurarà una guia d’actuació, com amb exercicis pràctics per aprendre a realitzar les tècniques de RCP en adults i menors, alhora que rebran formació de principis bàsics de la cadena de supervivència en situacions d’emergència i assistència sanitària elemental. El taller d’infants, adreçat a nens de 3 a 12 anys, consistirà en aprendre com prevenir els ofegaments, recomanacions i consells de seguretat i identificació de riscos en l’entorn aquàtic. A la mainada se’ls lliurarà una samarreta perquè la pintin amb un dels consells de prevenció que han après. 

Aquesta campanya de prevenció s’inicià el passat 2017, i ja va ser present al municipi, realitzant-se els tallers a la platja de Lloret i Fenal. Aquest any es difondrà en un total de 62 platges de l’Estat.

arxivat sota: ,