Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Simulacre de rescat aquàtic a la platja de Lloret

Simulacre de rescat aquàtic a la platja de Lloret

La prova s’ha realitzat satisfactòriament respectant-se els protocols establerts
14-08-2019


Aquest matí, a la platja de Lloret, s’ha realitzat un simulacre de rescat aquàtic que ha posat a prova la coordinació dels diferents cossos vinculats a la seguretat i salvament a les platges. Anualment Lloret de Mar realitza dos proves d’aquestes característiques a l’any en les quals intervenen Protecció Civil, els vigilants de platja i l’empresa ProActiva Serveis Aquàtics, SL (adjudicatària del servei de salvament i socorrisme de Lloret de Mar). 

El simulacre ha començat amb l'alerta d’un socorrista a emissora donant avís d’un persona dins l'aigua que sembla estar inconscient. Altres socorristes s’han adreçat a lloc i han ajudat a treure el banyista de l'aigua per comprovar-ne les constants i estabilitzar-lo ja a la sorra. El cas s’ha complicat quan el banyista ha començat a  convulsar, entrantt en parada cardiorespiratòria pel que s’ha hagut de practicar la reanimació cardiopulmonar. El protocol de rescat, de RCP i ús del desfibril·lador, i la coordinació entre equips intervinents, ha funcionat correctament i s’ha pogut estabilitzar la persona en un temps inferior als 5 minuts establerts, concretament 4’35. 

Marina Nicolás, regidora de Medi Ambient, ha explicat que “Lloret de Mar és una de les principals destinacions turístiques de platja de l’Estat espanyol i tenim una gran afluència d’usuaris que fa important vetllar per aquesta correcta coordinació entre els cossos de seguretat, salvament i vigilància. Durant els mesos de juliol i agost les platges del municipi disposen de 22 socorristes de l’empresa Pro-Activa, 4 vigilants de platja, 3 tècnics auxiliars de Protecció Civil i 4 informadors cívics”. La regidora de Medi Ambient també ha recordat que “som un dels municipis que ofereix durant mes mesos, de maig a octubre, el servei de salvament i socorrisme a les seves platges, i l’únic que manté durant tot l’any un dispositiu de vigilància marítima amb personal propi”. 

Pel que fa les dades, durant els mesos de juny i juliol, s’han atès 883 persones i s’han fet 7 rescats aquàtics. L’any passat es va tancar la temporada amb 1.398 persones ateses i 45 persones rescatades de l’aigua. Destaquen també els serveis preventius que enguany ja arriben quasi als 27.000 serveis i l’any passat es varen situar en més de 69.000.

arxivat sota: Actualitat