Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Signatura del conveni de Lloret de Mar com a Capital de la Cultura Catalana 2023

Signatura del conveni de Lloret de Mar com a Capital de la Cultura Catalana 2023

L’acte ha tingut lloc als Jardins de Santa Clotilde que formen part de la Xarxa Europea de Jardins Històrics i recentment han obtingut la distinció d’Itinerari Europeu del Consell d’Europa
12-05-2021


Els Jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar han acollit avui la signatura del conveni que converteix oficialment el municipi en Capital de la Cultura Catalana 2023. Prop d’una seixantena de persones, entre autoritats i membres d’entitats locals han assistit a l’acte.

El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha explicat que “és la primera vegada que ens hem trobat amb aquesta necessitat de fer una adhesió doble” en referència a l’empat que va haver entre Igualada i Lloret de Mar i que ha motivat que Igualada sigui la capital el 2022 i Lloret de Mar el 2023. Sobre la candidatura de Lloret de Mar ha destacat que “és un projecte engrescador, que mostra la immensa força de la societat civil lloretenca”. En aquest sentit la candidatura ha tingut l’adhesió de prop d’un centenar d’entitats i particulars.

Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar, també ha volgut fer un agraïment especial a les entitats remarcant que “això ha estat possible gràcies a vosaltres que heu estat darrera donant recolzament a la iniciativa” i destacant que el fet que Lloret de Mar sigui una important destinació turística ens permet “aprofitar l’efecte multiplicador del turisme per mostres als nostres visitants la nostra cultura”.

Durant tot aquest temps de pandèmia Lloret de Mar ha estat un dels municipis que ha mantingut, sota estrictes protocols de seguretat, l’aposta per la cultura, oferint una programació adaptada al context.

Sobre el projecte que Lloret de Mar té previst per la Capital Catalana de la Cultura 2023 el Regidor de Promoció Cultural, Cristina Fernàndez, ha explicat que  ““Lloret de Mar articularà la seva Capital de la Cultura Catalana 2023 en quatre eixos principals: medi ambient, interculturalitat, igualtat de gènere i turisme”.

La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català, i té com a objectius contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior.

El Parlament de Catalunya va donar suport, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, en data 25 de març de 2004, a la Capital de la Cultura Catalana.

Fins ara han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana:

2004: Banyoles

2005: Esparreguera

2006: Amposta

2007: Lleida

2008: Perpinyà

2009: Figueres

2010: Badalona

2011: Escaldes-Engordany

2012: Tarragona

2013: Ripoll

2014: Barcelona

2015: Vilafranca del Penedès

2016: Vic

2017: Reus

2018: Manresa

2019: Cervera

2020: El Vendrell

2021: Tortosa

2022: Igualada

2023: Lloret de Mar