Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Rostoll Cremat de Toni Gomila i Oriol Broggi arriba al Teatre de Lloret aquest divendres 6 de març

Rostoll Cremat de Toni Gomila i Oriol Broggi arriba al Teatre de Lloret aquest divendres 6 de març

Forma part de la Quinzena Mallorquina que ha permès que set teatres gironins uneixin forces per a presentar les arts escèniques de Ses Illes
03-03-2020


El proper divendres 6 de març (21h) arriba al Teatre de Lloret l’obra de teatre, Rostoll Cremat, un espectacle on l’actor i dramaturg, Toni Gomila, sota la direcció d’Oriol Broggi, ajunten forces per donar vida a aquesta obra, una al·legoria de l’ambició i la cobdícia humana reflectida a la Mallorca contemporània. Director i dramaturg presenten una proposta de reflexió sobre la nostra societat actual.

Sinopsi:

La rondalla d’en Joanet de sa Gerra serveix de punt de partida a Toni Gomila i Oriol Broggi per donar vida a Rostoll Cremat. Director i dramaturg presenten una proposta de reflexió sobre la nostra societat actual a partir del bagatge adquirit de la literatura popular i universal: Joanet de Sa gerra i George Sand com a fil conductor de la narració, amb esquitxos de Shakespeare, Txèhkov, Ibsen i la veu pròpia de l’autor d’Acorar. Es tracta d’un espectacle que projecta una nova mirada al passat més recent de les Illes Balears, oferint un nou mirall on explorar les llums i ombres de la Mallorca turística amb la vista posada en el moment present i cap al futur. Denúncia, ironia, humor, veritat i dubte en un nou text original de Gomila, amb la posada en escena poètica de Broggi.

Espectacle en català

Producció: TEATRE PRINCIPAL DE PALMA i GREC FESTIVAL DE BARCELONA amb PRODUCCIONS DE FERRO

Col·labora: LA PERLA 29

Amb el suport de: GOVERN DE LES ILLES BALEARS

Quinzena Mallorquina

Els teatres de l'àrea de Girona/Costa Brava/Pirineus (Olot, Figueres, Girona, Banyoles, Lloret de Mar, Porqueres, Celrà i Palamós) s’uneixen per proposar una mirada, durant tres setmanes, a diferents propostes d’arts escèniques de les Illes Balears. Sota el nom de QUINZENA MALLORQUINA els teatres proposen un projecte a partir de la gira de l’obra Rostoll Cremat de Toni Gomila i Oriol Broggi i d’altres propostes variades i representatives de les arts escèniques i musicals de les Ses Illes.

Els objectius de la iniciativa són els següents:

  1. Posar en valor la feina la programació dels equipaments gironins, creant xarxa de treball per tal de compartir experteses.
  2. Donar a conèixer la programació ens arts escèniques, música, dansa i circ de les Illes Balears i donar-los la oportunitat d’exhibir-se.
  3. Afavorir una reducció de despeses als espais que hi participin.

Els espectacles que es podran veure a diferents escenaris gironins durant la Quinzena Mallorquina són Rostoll Cremat, Peccatum i Acorar de la cia. Produccions de Ferro, El món animal de l’artista Miquel Àngel Joan, Llonovoy, Mira Miró de la cia. Baal Dansa, Crisàlide de Donallop i el recital performatiu Mots de calç i sal de Jaume Geli.

Cineclub Adler i Joan Pau Romaní, les complicitats lloretenques de la Quinzena Mallorquina.

La celebració de la Quinzena Mallorquina va començar a Lloret el passat dijous 27 de febrer amb la projecció de la pel·lícula El viatge de la Marta (Staff Only) de Neus Ballús, a càrrec del Cineclub Adler. L’entitat a més, ha teixit complicitats amb els cineclubs de Figueres i Olot per tal que s’impliquessin també a la Quinzena Mallorquina.

Per la seva banda el lloretenc Joan Pau Romaní ha dissenyat dos pinxos inspirats en la Quinzena Mallorquina i que es podran degustar al hall del teatre de Lloret després de la funció de Rostoll Cremat.

1. Pinxo de sobrassada amb formatge i muselina de mel.

2. Coca de trempó ( vegetarià)

Els pinxos s’acompanyaran d’un got de vi de Cal Correu. Les vinyes de Cal Correu estan situades entre Blanes i Lloret de Mar, perfilades en el seu costat blanenc pel Torrent de les Vernes, i pel seu costat lloretenc pel Turó de Papalús. El vi blanc es diu “Blanc de Vela” i és fet amb raïm xarel·lo i una mica de moscat i el negre es diu “Els cunyats” i és fet amb raïm jaqué i una mica de garnatxa.

Més informació i compra d’entrades a www.teatredelloret.cat