Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Reobre el Servei d’Ocupació Municipal (SOM) de Lloret de Mar

Reobre el Servei d’Ocupació Municipal (SOM) de Lloret de Mar

Avui també obre la Biblioteca Municipal pel servei de prèstec amb cità prèvia i retorn de documents i informació bibliogràfica
01-06-2020


Lloret de Mar, que es troba dins de la regió sanitària de Girona, entra a partir d'avui a la fase 2 de la desescalada.

Fins ara l’Oficina d’Informació Ciutadana (OIAC) havia iniciat l’atenció presencial amb cita prèvia exclusivament per fer els tràmits d’IDCAT i noves altes i canvis de domicili al padró d’habitants i s’havien obert l’àrea de raquetes de la Piscina Municipal i els equipaments culturals del Museu del Mar i Can Saragossa.

A partir d’aquest 1 de juny es reobre també presencialment el Servei d’Ocupació Municipal (SOM). Com altres serveis de l’Ajuntament durant aquestes setmanes de confinament s’havia seguit funcionant a traves de telèfon, correu electrònic i aplicatiu web.

L’horari d’obertura al públic serà de dilluns a divendres de 10h a 13h i cal reservar cita prèvia (www.lloret.cat/citaprevia) ja que només s’atendrà a un usuari a la vegada. Respecte a les mesures de seguretat hi haurà un únic accés, que serà per la porta principal a l’edifici de Can Saragossa, i el personal de consergeria li facilitarà un gel hidroalcohòlic per la desinfecció de les mans. Serà obligatori l’ús de mascareta, i hi haurà una mampara de protecció entre els treballadors municipals i els usuaris. Jordi Orobitg, regidor de Promoció Econòmica, ha volgut recordar que “Es recomana, atès que el 90% de tots els tràmits es poden fer de manera no presencial, que les persones interessades utilitzin preferentment la consulta telefònica a través del número 972 349 715, el correu electrònic som@lloret.cat, o telemàticament a través del web”. El regidor de Promoció Econòmica també ha explicat que “El SOM s’ha consolidat com un referent en l’àmbit laboral i de formació per a la millora de competències per a persones en recerca activa de feina i empreses de la zona. Estem segurs que amb aquesta entrada en la fase 2 es produirà una reactivació del mercat laboral, i cal facilitar a la ciutadania i al teixit productiu local de totes les eines que estan al nostre abast”. L’any passat el Servei d’Ocupació Municipal va fer 10 anys i en total ha inserit laboralment més de 2000 persones.

La Biblioteca Municipal també obre avui únicament pel servei de préstec amb cita prèvia i retorn de documents i d’informació bibliogràfica en un horari de 10h a 13.30h i de 16h a 19.30h. Els Jardins de Santa Clotilde també es reobren demà també amb un 30% de l’aforament i per tant s’afegeixen al Museu del Mar i Can Saragossa. I, de cares a dimecres, serà la piscina municipal. A finals de setmana s’obriran Turó Rodó i el Castell de Sant Joan.

Tots els serveis que entren en funcionament ho fan sota estrictes mesures de seguretat i prevenció de la COVID19.