Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Record a Yasuji Fusano en el 53è Aplec de la Sardana al Teatre de Lloret

Record a Yasuji Fusano en el 53è Aplec de la Sardana al Teatre de Lloret

A causa de la pandèmia, l’Aplec s’ha reformulat i se celebrarà amb un concert de La Principal del Llobregat el diumenge 2 de maig
28-04-2021


A causa de la covid-19, no es podrà celebrar l’Aplec de la Sardana al paratge de Santa Cristina com tradicionalment es fa cada any. En el seu lloc, la regidoria de Cultura i Festes ha apostat per un concert a càrrec de la cobla La Principal del Llobregat, que es farà el diumenge 2 de maig a les 18.00 h.

Durant el concert es retrà homenatge al compositor de sardanes Jaume Cristau i es tindrà un especial record per Yasuji Fusano, que va morir l’any passat. Yasuji Fusano, de nacionalitat japonesa, va morir als 79 anys a causa del coronavirus.

Fusano, que va arribar a Lloret de Mar fa 50 anys, era un enamorat de la vila i un gran aficionat de la seva cultura, sobretot de les sardanes, encara que se’l coneixia especialment per la seva afició per la natació. Fusano va ser porter de Waterpolo professional, però a causa d’una malaltia va haver de retirar-se abans d’hora i no va poder participar en els Jocs Olímpics de Tòquio l’any 1964. L’any 92, quan va participar en les olimpíades de Barcelona com a secretari de comitè, va decidir juntament amb Cisco Marquès, crear el Club Natació Lloret.

Fusano estava casat amb una lloretenca que va conèixer a Granada i gràcies a ella va tenir coneixement de la cultura catalana, com per exemple les sardanes. Es va enamorar completament d’aquest ball. Per aquest motiu, i perquè va ser una persona que va aportar coses molt positives al poble, el concert de sardanes de diumenge es fa en la seva memòria, segons ha destacat el regidor de Cultura i Festes, Cristian Fernández.

Avui, dimecres 28 de maig, es poden començar a adquirir les entrades per al concert, que són gratuïtes, a El Puntet i al web del Teatre de Lloret www.teatredelloret.cat.