Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Projecció de l’òpera ‘La Bohème’ aquest divendres a Lloret

Projecció de l’òpera ‘La Bohème’ aquest divendres a Lloret

L’activitat l’organitza la Biblioteca de Lloret i s’emmarca en el cicle Liceu a la Fresca
07-07-2016


Els amants de l’òpera i qui vulgui saber com és una òpera al Liceu tenen l’oportunitat de gaudir-ne aquest divendres a Lloret. Juntament amb 120 localitats més de tot Catalunya i les Illes Balears, la Biblioteca de Lloret s’ha afegit a la iniciativa que porta per nom Liceu a la Fresca, que permetrà gaudir a l’aire lliure de l’òpera La Bohème, de Giacomo Puccini.

És el segon any que es porta a terme aquesta iniciativa, però enguany ha tingut un important creixement ja que s’ha passat de les 13 localitats que hi van participar el 2015 als 121 municipis de Catalunya i Menorca que s’hi han afegit aquest 2016.

Liceu a la Fresca és una activitat que permet apropar l’òpera a tots els ciutadans i municipis d’arreu de Catalunya gràcies a l’acord entre el Gran Teatre del Liceu i TV3, una aliança que amb anterioritat ja havia permès la difusió de grans produccions musicals.

Cada localitat escull la localització des d’on el públic assistent podrà gaudir de manera gratuïta de l’òpera. En el cas de Lloret, la Biblioteca ha escollit la plaça de Mossèn Pere Torrent, just a davant de l’equipament. Allà hi haurà cadires des d’on el públic podrà seguir l’espectacle en una pantalla que s’hi instal·larà per a l’ocasió. A més, hi haurà, per a qui ho vulgui, servei de bar i tapes de degustació. L’òpera es veurà en directe a partir de les 22.00 h., quan començarà la retransmissió a través del Canal 33.

La Bohème, de Giacomo Puccini

La Bohème és una de les òperes més populars de Giacomo Puccioni i una de les més cèlebres del món. Consta de quatre actes i té una durada de gairebé dues hores i mitja. Se la considera un dels símbols universals d’aquest gènere musical i al Liceu s’ha representat en 257 ocasions.

La Bohème es va estrenar l’any 1896 a Torí i a Barcelona, al Liceu, l’any 1898. L’acció se situa al Barri Llatí de París l’any 1830, en unes golfes, on neix l'amor entre Rodolfo, el poeta, i la dolça Mimi, una veïna brodadora. Un grup de bohemis, entre els quals es troba el protagonista, amb els seus companys Marcello, Schaunard i Colline, conviuen en una mansarda amb el fred i la fam, sense poder pagar el lloguer. El contrapunt a la parella protagonista, que es debat entre la gelosia i la por de la malaltia de la noia, són la parella Marcello, pintor, i Musetta, una femme fatale que acaba ajudant Mimi en els moments difícils.

A banda de Lloret, l’òpera es podrà veure a cinc municipis més de la comarca de la Selva: Blanes, Breda, la Cellera de Ter, Riells i Viabrea i Vilobí d’Onyar. Liceu a la Fresca s’emmarca en un projecte de més abast, l’objectiu del qual és potenciar l’assistència de nous públics al Liceu a través d’iniciatives al territori català.