Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Primer dia del Casal d’Estiu municipal

Primer dia del Casal d’Estiu municipal

L’Ajuntament ha establert un estricte protocol d’higiene i prevenció de la COVID19
01-07-2020


El Casal d’Estiu Municipal obre portes avui en un any atípic marcat per la COVID19 i que ha fet que, en paraules del regidor d’Educació Albert Ferràndez “haguem creat un protocol d’actuació específic per garantir el mínim risc de contagi però a la vegada per preservar aquest dret dels infants de poder gaudir d’un temps de lleure educatiu de qualitat i estar amb altres infants”. En aquest sentit aquest any es donarà màxima prioritat a les propostes a l’aire lliure. El regidor d’Educació explica que “Lloret de Mar té un paisatge marítim i interior extens i divers que ofereix moltes possibilitat d’activitats i és un bon any perquè els infants coneguin tots aquests indrets del municipi”.

El protocol inclou mesures com que hi haurà un màxim de deu alumnes per grup amb dos monitors assignats que no interactuaran amb els altres grups. La normativa estableix un monitor cada deu alumnes però des de l’Ajuntament de Lloret s’ha decidit assignar dos monitors a cada grup per tal de donar el millor servei.

Cada unitat de convivència, grup, tindrà  un porta assignada i es prendrà la temperatura i oferirà l’ ús de gel hidroalcohòlic als infants a l’entrada. En total hi ha 9 entrades a l’Escola Pompeu Fabra i 9 entrades a l’escola Pere Torrent i els noms que s’han escollit pels accessos estan tots relacionats amb valors culturals i naturals del municipi com platges i cales o elements patrimonials. Els infants a partir de 5 anys hauran de dur la seva pròpia mascareta obligatòriament i no es podrà compartir el material. 

Respecte a la interacció amb les famílies, s’ha creat un pla de comunicació el qual estableix un primer contacte personalitat amb totes les famílies telefònicament i es complementa amb una sèrie d’infografies on s’hi poden trobar des de les indicacions de seguretat general fins a  l’organització de les entrades i sortides de cada grup de convivència. 

L’Ajuntament de Lloret ha fer un gran esforç per seguir totes les mesures de seguretat que la Generalitat ha recomanat sense que això hagi d’anar en detriment de la qualitat pedagògica del casal d’estiu municipal. A més, ha posat a disposició d’aquestes activitats totes les instal·lacions educatives de la vila i una gran d’equipaments esportius.

arxivat sota: , ,