Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Presentació de les XVIII Jornades Gastronòmiques de l’Arròs de Lloret de Mar

Presentació de les XVIII Jornades Gastronòmiques de l’Arròs de Lloret de Mar

Dilluns 30 d’abril al Restaurant Mas Romeu, va tenir lloc la presentació de les XVIII Jornades Gastronòmiques de l’Arròs de Lloret de Mar


A la presentació van intervenir l’alcalde de Lloret, Il·lm. Sr. Jaume Dulsat, el director general del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, Sr. Ramon Ramos, el vice-president del Gremi d’Hostaleria de Lloret, Sr. Felip Rigat, i el president de l’Associació de Bars i Restaurants de Lloret, Sr. Nino Gómez.

Unes jornades que apleguen a 26 dels més destacats Restaurants i Hotels de Lloret i que compten amb el patrocini de Vins i Licors Grau i Bodegues Espelt, i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. La creativitat dels cuiners lloretencs ens sorprèn en cada nova edició de les jornades. Tant els participants fidels com les noves incorporacions dissenyen o adapten noves receptes que donen color i sabor a les taules dels nostres establiments de restauració.

Lloret de Mar cada cop es coneix més com un municipi que va més enllà del sol i la platja, doncs ofereix un ampli ventall de possibilitats esportives, familiars, culturals, comercials, d’oci, de congressos, etc. i la gastronomia també ocupa un paper molt important dins l’oferta turística de Lloret de Mar.

Com es diu al folletó de l’arròs: Lloret és molt més que una de les primeres destinacions turístiques d' Europa. Ha estat un poble mariner, amb una història feta per gent esforçada, des de pescadors i terrassans, a grans armadors i a indianos que van anar a fer les amèriques. Tot aquest passat ha deixat un pòsit d'històries i de vivències que han donat forma al Lloret d'avui. Acompanyant a aquesta història hi ha el patrimoni gastronòmic. I de tota la munió de plats que son comuns a molts llocs del litoral, n'hi ha un que és típicament lloretenc: l'arròs de l'Art. Aquest arròs condensa tota la cuina popular marinera d'uns homes i unes dones que treballaven de sol a sol per a mantenir l'economia familiar. Desprès de “La Tirada a l’Art”, amb l’arròs, la tomata, els alls i la ceba, vi rosat i el peix que ells mateixos pescaven, cuinaven, a la platja mateix, per a ells i per als seus companys i per a tots els qui en volien, un arròs què, com deia l’escriptor lloretenc Esteve Fàbregas: “Un arròs de l'art a Canyelles, era un menjar dels déus que un no oblidava mai més”.

Les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs de Lloret són un homenatge a l’esmentat “arròs de l’art”, i alhora, pretenen donar a conèixer l’excel·lent gastronomia de qualitat dels restaurants i hotels del municipi.

A les Jornades de l’Arròs d’enguany hi tenim com a convidats especials els alumnes de l’Institut Ramon Coll i Rodés de Lloret de Mar amb la seva l’aula d’aplicació situada a les instal·lacions de l’Hotel Evenia Olympic Palace, on des del curs 2007/2008, s’imparteixen cicles de la família d’hostaleria.

Any rere any han anat formant grans professionals del sector què, a dia d’avui, comparteixen els seus coneixements i il·lusió per l’ofici amb empreses del sector. A més, ofereixen un servei de restaurant a la seva aula d’aplicació, de dimarts a divendres, on els alumnes presenten les seves elaboracions i les seves capacitats de servei a les persones que venen a compartir la classe amb ells. Així doncs, si voleu tastar i compartir una estona amb ells i veure com posen en pràctica els seus aprenentatges, us convidem a gaudir dels menús elaborats i servits pels nostres alumnes dels cicles formatius de grau mitjà de Cuina, de Serveis en Restauració i de Forneria, pastisseria i rebosteria. En el folletó de l’arròs hi trobareu els dies que tenen obert, els horaris i la informació per fer les reserves.

A tall d’exemple, aquí teniu uns quants dels plats d’arròs de que podreu gaudir en aquestes Jornades:

  • Arròs de Pals caldós amb cabra de mar i calamar de potera
  • Cassoleta d’arròs amb escórpora, gelatina de garotes i rossellones en infusió de bacallà
  • Timbal d'arròs negre i calamar amb escamarlà i allioli
  • Arròs de gamba vermella, botifarra de Cal Tomàs i calamar
  • Arròs de l’art en caneló de gambot amb allioli de llima
  • Arròs sucós amb sípia, carxofes, gamba vermella, cruixent de cansalada ibèrica i all i oli de plàncton marí
  • Arròs de congre amb alls tendres, petxina
  • Arròs moreno del senyoret amb sepiona de costa
  • Arròs amb sèpia, bastina d'Arenys i peix de roca de la cala - Arròs sucós amb vieires i garota
  • Arròs negre de calamars i escamarlans gratinat amb alioli
  • Rossejat d’arròs de peix de l’art amb múrgoles

Els organitzadors de les Jornades, l’Associació de Bars i Restaurants de Lloret de Mar, el Gremi d’Hostaleria de Lloret i Lloret Turisme, animen a tothom a venir a Lloret a tastar els excel·lents menús de l’arròs que ofereixen els restaurants i hotels d’aquesta vila turística.

arxivat sota: