Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Passos de vianants amb pictogrames per facilitar la interpretació dels infants amb trastorn d’espectre autista (TEA)

Passos de vianants amb pictogrames per facilitar la interpretació dels infants amb trastorn d’espectre autista (TEA)

Són els passos de zebra més propers a les escoles del centre
21-08-2019


Els passos de vianants més propers a les escoles de Lloret han incorporat pictogrames. Es tracta d'una mesura posada en marxa pel consistori. En paraules d’Albert Robert, regidor de Serveis Públics, “permeten contribuir a que els nostres infants puguin ser autònoms en la mobilitat al municipi i, especialment, per facilitar la mobilitat de les persones amb TEA que responen molt bé a aquesta senyalística en pictogrames”.  A banda de la funció pràctica el regidor detalla que “són iniciatives que ens ajuden a conscienciar a la població en relació a les persones amb necessitats de comunicació diferents”.

Properament l’Ajuntament de Lloret de mar també té previst presentar el projecte de pictogrames a diferents espais i edificis públics que formen part de la nostra vida quotidiana. La iniciativa respon a una proposta de l’associació Pas a Pas cap a la Inclusió de les Persones amb Autisme. Aquesta associació va néixer al 2017 i està formada per un grup de pares i mares amb fills amb autisme amb la finalitat de treballar per a la seva inclusió i oferir assessorament i suport als afectats. Aquest any han obert un centre de serveis, formació i atenció terapèutica dedicat a les necessitats de les persones amb TEA (Trastorn d’Espectre Autista).