Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Onze sonets i una vida de García Lorca al Teatre de Lloret

Onze sonets i una vida de García Lorca al Teatre de Lloret

L’obra de teatre, amb quatre nominacions als Premis Max, explica per què i com es van ocultar aquests sonets de Lorca durant més de cinquanta anys
03-03-2021


La companyia aragonesa Viridiana representarà aquest divendres 5 de març l’obra de teatre Amor Oscuro  basada en el llibre Sonetos del Amor Oscuro de Federico García Lorca al Teatre de Lloret.

Lorca va escriure els sonets l’any 1936 en els seus últims anys de vida. Però no es van donar a conèixer fins gairebé cinquanta anys després d’haver-se escrit. Van restar ocults fins a l’any 1983 que es van publicar en una edició clandestina. Com havia estat possible que durant gairebé mig segle aquests versos haguessin estat ocults? A l’obra s’hi interpreten els onze sonets, on a cadascun hi apareix un personatge diferent, però formen part d’una mateixa vida. Però també és la història d’una ocultació, d’una sostracció, d’una vergonya, segons paraules del director de l’obra, Jesús Arbués. És la història d’uns versos desapareguts, d’un poeta desaparegut. És la història, segons Arbués, de la por i el silenci.

L’actor Javier García Ortega encarna i dota de vida tots els personatges de l’obra, donant identitat pròpia a cadascun. La seva interpretació és excepcional, segons la crítica. Per aquest i altres motius, Amor Oscuro va estar nominada als Premis Max l’any 2018: millor actor, espectacle, adaptació i direcció d’escena.

L’actuació s’ha programat al Teatre de Lloret per aquest divendres 5 de març a les 20.00 h. Les entrades, a 14 euros, es poden comprar a través del web del Teatre de Lloret.
L’aforament és reduït.

arxivat sota: , , ,