Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Nova edició de les Jornades Europees de Patrimoni a Lloret de Mar

Nova edició de les Jornades Europees de Patrimoni a Lloret de Mar

Per al cap de setmana del 16, 17 i 18 de setembre s’han preparat activitats que conviden a redescobrir el patrimoni cultural del municipi
16-09-2016


Amb l’objectiu d’acostar el patrimoni cultural al ciutadà europeu, Lloret s’afegeix un any més a les Jornades Europees de Patrimoni organitzant diferents actes: jornades de portes obertes durant els tres dies al Museu del Mar, can Saragossa, Jardins de Santa Clotilde, al castell de Sant Joan i al cementiri modernista, i també hi haurà visites guiades. La finalitat de tot plegat, segons ha dit la directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes, “és explicar el nostre patrimoni al públic que s’hi vulgui acostar”.
Així doncs, del 16 al 18 de setembre Lloret ofereix un cap de setmana de visites guiades a diferents espais patrimonials i edificis històrics lloretencs per descobrir el patrimoni arquitectònic i cultural de la vila, el que es té més a la vora, podent gaudir des de l’arquitectura paisatgística del Noucentisme fins als Jardins de Santa Clotilde, l’art funerari modernista al cementiri o el llegat i la vinculació de la població amb el mar, al Museu del Mar. “L’objectiu és apropar el públic a la riquesa patrimonial del municipi”, segons Fuentes.
Per la seva banda, el regidor de Cultura, Albert Robert, ha destacat la importància de celebrar aquestes jornades “perquè ajuden a posar a l’abast de tothom i de manera gratuïta l’accés als principals espais patrimonials de Lloret”.  
La 25a edició de les Jornades Europees de Patrimoni se celebra a Catalunya els dies 16, 17 i 18 de setembre de 2016 i el lema suggerit a l'edició d'enguany és Patrimoni de tot@s, que posa en relleu la cooperació multilateral de tots els agents necessaris per difondre i conservar el patrimoni cultural. El Consell d'Europa va crear aquestes jornades l'any 1991 i, des d'aleshores, cada cop són més els països europeus que organitzen activitats. Catalunya s'hi va adherir des de la primera edició.