Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Nou període d’inscripcions per als cursos de l’oficina de català a Lloret

Nou període d’inscripcions per als cursos de l’oficina de català a Lloret

El període estarà obert fins el 22 de setembre
15-09-2017


L’Oficina de Català de Lloret de Mar del CPNL (Consorci per a la Normalització Lingüística) ja ha obert el període d’inscripcions, que tindran lloc fins al 22 de setembre, per als cursos de català per a adults que imparteix aquest servei públic.Les inscripcions es fan a l’Oficina de Català de dilluns a divendres de 10 a 14 h, i les tardes del dijous de 15 a 18.30 h. Les classes començaran a principis del mes d’octubre i acabaran a principis de gener, quan començarà un altre període de matriculació.

Cursos per a tots els nivells

En el primer trimestre s’impartiran dotze cursos des del nivell inicial (A1) fins al de suficiència (C1) de forma presencial. També es poden seguir en línia o amb modalitat compartida. En el cas del nivell superior (C2), a Lloret no s’imparteix de forma presencial, però sí que existeix la possibilitat de fer-lo en línia.

Les classes presencials es duen a terme tant a la seu de l’Oficina de Català com a la Casa de la Cultura i al centre cívic del Rieral. Es fan en diferents horaris per facilitar l’aprenentatge a les persones que treballen o que han de compaginar la formació amb compromisos personals. Paral·lelament, per practicar la llengua fora de l’aula, el CPNL organitza activitats complementàries de llengua i cultura, com ara sortides de coneixement de l’entorn, festa de Nadal, de Sant Jordi i pràctiques orals amb el programa Voluntariat per la Llengua.

Certificats dels cursos

Els certificats expedits pel CPNL en cursos que coincideixen amb l’acabament d’un nivell (bàsic, elemental, intermedi, de suficiència i superior) són equivalents oficialment als certificats de la Direcció General de Política Lingüística.

Els certificats del Consorci per a la Normalització Lingüística són oficials i vàlids per a l’informe d’arrelament social (des del nivell Inicial o A1 del MECR, mínim de 45 h) i per a l’informe d’integració per a la renovació de residència temporal (des del nivell Bàsic 3 o A2 del MECR, mínim de 45 h). També són vàlids (sempre que es faci un mínim de 90 h) per acreditar el mòdul A.1 del certificat de primera acollida.  

El certificat de nivell B2 és el requisit que es demana a nivell lingüístic per treballar a l’Administració en tasques de bomber, policia, conserge, etc. El nivell C1 és necessari per treballar en tasques d’auxiliar administratiu i superior, i el nivell superior C2 es té en compte com a mèrit en moltes administracions.

Els cursos de l’Oficina de Català de Lloret de Mar en xifres

L’Oficina de Català de Lloret organitza tres períodes d’inscripció per als seus cursos: al setembre, al gener i a l’abril. Al setembre i al gener, s’ofereixen tots els nivells. A l’abril, s’organitzen cursos intensius de nivell bàsic.

El curs passat, 2016-17, en total es van fer 26 cursos amb un total de 532 alumnes. Una caracerística destacable d’aquests cursos és la gran diversitat d’orígens del seu alumnat: un 86,32% dels alumnes eren nascuts a l’estranger (el 34,99% a l’Europa extracomunitària, el 21% a Àsia, el 17,06% a Amèrica del Sud, l’11% a la Unió Europea, el 7,34% al nord d’Àfrica, el 3,24% de la resta d’Àfrica i el 4,75% a l’Amèrica Central, Mèxic i Carib).

El 70,11% de l’alumnat eren dones. I, per franges d’edat, el 28% tenien entre 16 i 30 anys, el 49,06% entre 30 i 45, el 18,9% entre 45 i 65, i el 3,75% eren més grans de 65 anys.

Més informació dels cursos a: www.cpnl.cat/lloret

arxivat sota: