Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Més de 700 joves s’han inscrit al sistema de Garantia Juvenil des de 2015 fins al 2018 a Lloret

Més de 700 joves s’han inscrit al sistema de Garantia Juvenil des de 2015 fins al 2018 a Lloret

Finalitza el programa que ha facilitat durant tres anys a Lloret que aquests joves puguin rebre una oferta d’ocupació, de pràctiques o de formació
02-07-2018


El programa de Garantia Juvenil de Lloret ha tramitat 747 inscripcions des de 2015 fins al 2018. En aquest temps, 726 persones inscrites al Garantia Juvenil han pogut accedir a algun dels programes pels quals estar inscrit al sistema és un requisit indispensable. Durant aquests tres anys que ha durat el programa, s’han fet 607 derivacions i 1.887 tutories individuals.

Els destinataris del sistema de Garantia Juvenil són les persones entre 16 i 29 anys inscrites o no als serveis d'ocupació, que no tinguin feina i que tampoc s'estiguin formant.  El Garantia Juvenil facilita que aquests joves puguin rebre una oferta d'ocupació, de pràctiques o de formació contínua un cop finalitzen l'educació formal o es queden a l'atur.

De les persones inscrites a la Garantia Juvenil a Lloret es desprenen les següents dades: un 57% són homes i un 59% tenen menys de 25 anys. Així mateix, un 56% dels inscrits té l'ESO o estudis inferiors. Finalment també se’n desprèn que un 71% dels inscrits  té la nacionalitat espanyola.

A Lloret, el  punt d'informació i assessorament sobre la Garantia Juvenil es troba al Punt d’Informació Juvenil, el Puntet, situat a l’avinguda de Vidreres. Des d'aquest punt s'ha ajudat els interessats a inscriure's al sistema i a determinar el seu objectiu laboral o formatiu; se'ls ha derivat a una oferta formativa, de pràctiques o laboral; i se'ls ha fet un seguiment posterior. 

El regidor de Joventut, Cristian Fernández, ha destacat que: “el programa està permetent rescatar joves en situacions precàries perquè en el futur siguin menys vulnerables i tinguin més oportunitats en el mercat de treball”. 

La Garantia Juvenil és un programa impulsat per la Unió Europea contra l'atur juvenil que la Generalitat implementa, amb els programes dissenyats pel SOC, en el període 2014-2020. A Lloret el programa s’ha portat a terme en el període 2015-2018. Els joves beneficiaris, que han de ser menors de 30 anys inscrits al programa que compleixin els requisits, tenen el compromís de la Generalitat de rebre ofertes de formació, feina, pràctiques laborals o emprenedoria, en un termini de quatre mesos des que van acabar la formació o van començar el període d'atur. Els serveis oferts als joves es divideixen en tres grups en funció dels objectius: activar les persones joves no ocupades ni integrades en els sistemes d'educació o formació; reforçar l'ocupabilitat i les competències professionals d'aquest col·lectiu; i incrementar l'emprenedoria dels joves en els sistemes d'educació o formació com a via d'accés al mercat laboral.

arxivat sota: , ,