Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Més de 300 alumnes dels instituts de Lloret participen en una xerrada sobre les armes nuclears amb la presidenta de FundiPau al Teatre de Lloret

Més de 300 alumnes dels instituts de Lloret participen en una xerrada sobre les armes nuclears amb la presidenta de FundiPau al Teatre de Lloret

Aquesta iniciativa es fa en el marc de l’exposició que la Plataforma per la Pau Lloret ha instal·lat al hall del Teatre de Lloret
28-01-2022


Més de 300 alumnes dels instituts de Lloret de 3 i 4t d’ESO han participat avui a la xerrada col·loqui que ha organitzat l’Ajuntament de Lloret de Mar i l’entitat FundiPau amb motiu de l’exposició ‘Armes nuclears #MaiMés!’ que acull el hall del Teatre de Lloret des d’aquest setmana. Els estudiants de Lloret han pogut escoltar a Carme Suñé, activista per la pau, membre de la Campanya Internacional per a l'Abolició de les Armes Nuclears i de Tadamon, una plataforma de solidaritat amb el poble sirià i intercanviar opinions i experiències amb ella. Després de deu anys de trajectòria formant part de la Fundació per la Pau (FundiPau), Suñé va començar el mes d’octubre passat una nova etapa assumint el càrrec de presidenta de FundiPau.

La Plataforma per la Pau Lloret ha decidit portar-la aquesta setmana a la població coincidint amb el Dia Escolar De la No Violència i la Pau, que se celebra cada 30 de gener.

L’exposició, que es podrà visitar fins el 12 de febrer al hall del teatre de Lloret, la va impulsar la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, entitat que treballa en la promoció de la cultura de pau per fer dels pobles i ciutats espais de llibertat, convivència i cohesió social, i de la qual Lloret n’és membre.

Per l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat “acostar les noves generacions a aquestes realitats que sovint els semblen allunyades és important per contribuir a que no tornin a passar mai més”.

Exposició ‘Armes nuclears #MaiMés!’

75 anys després de les bombes d’Hiroshima i Nagasaki, les armes nuclears continuen sent una amenaça per a la humanitat i per al planeta. L’entrada en vigor del tractat (assolit després de molts anys de lluita de la societat civil) és un primer pas imprescindible per avançar cap a la seva eradicació, però cal aconseguir que s’hi sumin més països, entre els quals els de l’OTAN.

Per això és imprescindible que la ciutadania sigui conscient del perill que representa que al món encara hi hagi 13.400 armes nuclears en mans de nou països i que reclami als governs que se sumi al Tractat.

L’exposició, que ha estat dissenyada pel lloretenc Joan Moret i membre de la Plataforma per la Pau Lloret, fa un repàs als terribles efectes que ha causat aquest armament, a la tasca de la societat civil organitzada per prohibir-lo i als reptes pendents.

Exposició ‘Armes Nuclears #MaiMés!’ a Lloret
Lloc: Teatre de Lloret (plaça Germinal Ros s/n)
Dies i horaris de visita:

  • Dissabte 29 de gener de 19 a 21h
  • Divendres 4 de febrer de 19 a 21h
  • Dissabte 5 de febrer de 19 a 21h
  • Divendres 11 de febrer de 19 a 21h
  • Dissabte 12 de febrer de 19 a 21h