Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Més de 20 propostes conformen la nova temporada de tardor d'Arts Escèniques de Lloret

Més de 20 propostes conformen la nova temporada de tardor d'Arts Escèniques de Lloret

‘La mala dicció’, ‘Fitzroy’, ‘El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc’, ‘Els colors de Duke Ellington’, ‘Com els pingüins’ o ‘Rojos’, sóm algunes de les propostes que passaran per Lloret aquesta tardor.
20-09-2023


El Teatre de Lloret presenta la nova temporada d’arts escèniques de tardor, que inclou, 22  propostes teatrals i tres esdeveniments com són la celebració del Montphoto, el Festival de Cinema Negre i la recuperació de la Nit del Turisme. La nova temporada inclou propostes per a tots els públics i de diverses disciplines artístiques. En concret, quatre espectacles són musicals, setze teatrals, un de dansa i moviment i un altre de circ.

La regidora de Cultura, Isabel Bernal, ha dit que “estem satisfets de la nova programació. Una programació de qualitat, que té en compte a tothom i en la qual hem apostat per la paritat d’artistes, creadors i intèrprets”.

  • El lloretenc Josep Soto obre temporada presentant disc.

Mixtures és el nom del nou disc del lloretenc Josep Soto. S’acompanya a l’escenari d’Ignas Sostkovas. Junts s’anomenen Join Guitar Duet i oferiran un concert el proper dissabte 23 de setembre a les 20h que servirà també per presentar la nova temporada teatral.

El disc Mixtures és el resultat de la unió de dos musics amb diferents moments vitals però que tenen un nexe comú, la guitarra i la música, amb una visió personal i compartida d’un repertori que senten com propi i que han anat treballant al llarg de dos anys fins a convertir-lo en el que per a ells és un recital a dues guitarres. Oferiran un repertori essencialment jazzístic amb bossa noves, boleros i temes originals.

La propera proposta musical és Els colors de Duke Ellington (24 de novembre) de la companyia gironina Cascai Teatre que proposa una aventura teatral i musical, compartida amb la big band del Girona Jazz Project. Una vetllada que ens trasllada al glamur dels elegants clubs nocturns on va triomfar la música de Duke Ellington, pioner i geni de la història del jazz. L’espectacle compta amb el suport dels Amics de la Música de Lloret. I tancarà la temporada El concert per la Pau que el Cor ArsNova oferirà el 30 de desembre juntament amb l’Orquestra Arts Simfònica Jove.

  • Cicle dedicat a Xavier Albert

La temporada teatral lloretenca començarà el diumenge 1 d’octubre amb La Mala Dicció de la companyia Indi Gest. Un espectacle dirigit pel lloretenc, Xavier Albertí.

El Teatre de Lloret dedica un cicle a Albertí programant tres espectacles:

-          La Mala dicció (1 d’octubre)

-          El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc (3 de novembre)

-          Havaneres: els catalans a Cuba. Una conferència concert amb Alejandro Bordanove i Xavier Albertí (9 de desembre)

La directora del teatre de Lloret, Amaranta Gibert, ha dit que Xavier Albertí és un dels nostres lloretencs més il·lustres, amb una trajectòria teatral i cultural tant brillant com immensa i hem trigat molt a programar-lo i dedicar-li l’espai que creiem Albertí ha de tenir a Lloret, el seu poble natal”.

La nova temporada d’arts escèniques comptarà també amb Els Secundaris (14 d’octubre), de Pirates Teatre, una comèdia homenatge als espectacles populars del Paral·lel de principis de segle XX que ha rebut molt bones crítiques des de la seva estrena a Barcelona.

També s’ha programat Fitzroy (1 de novembre) on Jordi Galceran i Sergi Belbel tornen a carregar la seva artilleria i ho fan amb un repartiment de luxe: Sílvia Bel, Sara Espígul, Míriam Iscla i Natalia Sánchez. El recent estrenat espectacle, Bèsties (2 de desembre) de la companyia Sixto Paz, amb Marta Marco. Un text que ens parla sense embuts sobre la cultura de la hipersexualització i la pornificació dels i de les menors. L’espectacle s’ha programat amb el suport de l’Associació de Dones L’Aurora de Lloret i formarà part dels actes del 25N contra la violència envers les dones que organitza la regidoria d’Igualtat.

El Dia Internacional del Migrant, el 18 de desembre, es podrà veure Meta, de la companyia Cicuta. Un monòleg documental sobre la situació de les persones que migren per l’estret de Gibraltar, a través del nedador David Meca i les adversitat que va haver d’afrontar quan va creuar-lo tres vegades seguides l’any 2008. L’espectacle es fa amb el suport de el Pla Local de Ciutadania i la Plataforma per la Pau Lloret.

I el 29 de desembre es podrà veure Orpheus de la companyia Insectotròpics, una peça que flueix des de la fabulació mitològica a la crònica contemporània. Un viatge del món real al metavers que indaga en el poder de l’amor, de l’art i de les noves tecnologies per fer front al dol. Un muntatge multidisciplinari, en què el mestissatge de llenguatges i mitjans obre la porta a una infinitat de possibilitats expressives. Un espectacle entre la performance, el live art i el concert que ens servirà també per acomiadar la Capital de la Cultura Catalana 2023 segons ha dit la regidora de Cultura.

  • Miquel Barcelona, el protagonista de la temporada en dansa i Sílvia Capell en circ. 

El 21 d’octubre passarà pel Teatre de Lloret Rojos. Una peça que vol recuperar la memòria de la vida clandestina durant la repressió després de la guerra civil mitjançant figures artístiques, dones creadores i el moviment homosexual. Ha estat guardonada en els Premis Butaca 2022 al Millor espectacle de l’any i al Millor intèrpret pel mateix Miquel Barcelona. També ha rebut un Premi Max 2023 al millor disseny d’il·luminació per Laura Clos, “Closca”. La funció es complementarà amb una conferència de Miquel Barcelona el 17 d’octubre i un taller amb el ballarí i coreògraf.

Mentre que el dijous 26 d’octubre s’ha programat l’espectacle de circ, Homenaje, és una dolça ferida que qüestiona al públic i l’ubica com a possible víctima. Homenaje és una tragicomèdia que viatge de la mort a l’amor. És un moment a celebrar, a compartir i a viure. És una rebel·lió a allò establert. Una bona mostra de veure el circ actual que es fa a casa nostra.

  • Dues propostes pel Lloret Espai Off

Una casa en la montaña i Iaia són les dues propostes de la temporada incloses en el Lloret Espai Off d’aquesta tardor.

Una casa en la montaña (26 de novembre) reunirà a 20 persones al voltant d’una taula i als actors Sergi Torrecillas i Javier Beltrán amb el director de la peça, Albert Boronat. L’objectiu és compartir una historia ben explicada, proximitat i un àpat. L’obra s’ha programat a la Masia de Can Saragossa i es faran dues funcions.

I el 5 de desembre la companyia Mambo Project s’instal·larà a l’escenari del Teatre de Lloret amb Iaia, una proposta per a 60 persones que ens planteja una immersió vivencial per tal de parlar-nos sobre les nostres àvies, de com van viure i quins són els seus records. A partir de testimonis reals, entrevistats amb videotrucada, coneixem la vida d'aquestes dones molts cops oblidada i silenciada.

  • El nou espectacle de La Bleda i El meu primer Festival amb el cineclub Adler, dues propostes familiars per aquesta tardor.

La pallassa La Bleda estrena Com els pingüins aquest mes de novembre al Festival Temporada Alta. L’espectacle, que passarà per Lloret el 3 de desembre, és una comèdia dramàtica basada en fets reals i part de l’experiència personal de l’actriu i pallassa, Helena Escobar, la seva creadora. És una peça per a tots els públics que reflexiona sobre el caminar, saber caure, la resiliència, l’esforç i la supervivència. La proposta és un espectacle familiar basat en l’humor, la poesia visual i dins del teatre clown. L’espectacle compta amb el suport de l’associació lloretenca, Som Capaços.

Dues setmanes abans, el 19 de novembre, passarà de nou per Lloret El meu primer festival de cinema. Una iniciativa que arriba de la mà del cineclub Adler. Es tracta d’una experiència cinematogràfica única per gaudir en família.

  • Les entitats teatrals lloretenques tenen un espai destacat a la programació.

Com cada temporada, les entitats teatrals i musicals lloretenques tenen el seu espai destacat a la programació. Aquesta tardor estrenen espectacle la companyia Ja Cobrarem. Es tracta de l’espectacle Dues petites històries en blanc i negre (28 d’octubre) que ens planteja dos judicis paral·lels fruit d’un enrenou a maternitat d’un hospital.

El casal de l’Obrera estrena Don Cuan Tanorio de LLamp-Brochs els dies 11 i 12 de novembre i per cloure la Capital de la Cultura Catalana tres entitats de Lloret, l’associació Hispanoamericana, els Amics de la Música i Muekka impulsen l’espectacle Un altre conte de Nadal, una versió del conte de Charles Dickens, sota la direcció artística de l’actriu gironina Meri Yanes i la direcció musical d’Elena Martinell. L’estrena s’ha previst pel divendres 15 de desembre.

Finalment Quantus Teatre torna a portar a escena, Les Alegres casades del Windsor, sota la direcció de l’actor lloretenc Joan Romà Ortiz. Serà el divendres 1 de desembre i en aquesta ocasió, els diners que es recullin seran a benefici de l’entitat lloretenca contra el càncer.