Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lorenzo Shoubridge guanya el premi principal en la 24a edició de MontPhoto amb la seva obra The Herd (el ramat)

Lorenzo Shoubridge guanya el premi principal en la 24a edició de MontPhoto amb la seva obra The Herd (el ramat)

El festival, un dels cinc més importants del món dedicats a la fotografia de natura, ha apostat per desenvolupar totes les seves activitats a través de la xarxa amb una afluència de públic superior a les 5500 persones. Per a aquesta edició, el concurs organitzat per Montphoto ha rebut més de 14.000 fotos procedents de 68 països diferents entre els que s’han repartit un total de 25.000 euros en premis.
05-10-2020
Lorenzo Shoubridge guanya el premi principal en la 24a edició de MontPhoto amb la seva obra The Herd (el ramat)

Lorenzo Shoubridge - Premi d’Honor del Festival MontphotoL'italià Lorenzo Shoubridge s'ha convertit en el guanyador del Premi d’Honor del Festival Montphoto, que entre el 30 de setembre i el 3 d'octubre ha celebrat la seva 24a edició, la primera de manera completament online degut a la pandèmia causada pel virus Covid-19.

Aquest autor també va ser guanyador de la categoria "Mamífers". 

La pandèmia va portar al festival a crear, a més, una categoria especial anomenada "Natura des de casa", en què els participants van haver d'enviar fotografies realitzades a casa durant els mesos del confinament. El guanyador d'aquesta categoria va ser Antonio Aguilera Galisteo amb una fotografia titulada "El cantant". 

Per a aquesta edició, el concurs organitzat per Montphoto va rebre més de 14.000 fotos procedents de 68 països diferents. En la categoria de "Fotografia de muntanya", una de les tradicionals del festival, que va sorgir, precisament per l'afició a la fotografia i la muntanya dels seus fundadors, la guanyadora va ser Anne Maernum, també italiana, amb la seva obra “Winter Wonders”. 

En la categoria "Activitat de muntanya" el guanyador va ser Txema Trull Poch amb una fotografia titulada "Passos que alimenten l’ànima", mentre que en la categoria d’"Aus" el guanyador va ser el francès Greg Lecoeur amb "Wings of the sea”. Lecoeur també va guanyar el primer premi de la categoria "Món subaquàtic" amb "Frozen mobil home", mentre que en la categoria "Altres animals" el primer premi va ser per Jaime Culebras amb l'obra "Padre invisible". 

En la categoria de "Món vegetal" Fortunato Gatto, del Regne Unit, es va emportar el primer premi per "Tundra in the myst", mentre que el primer premi en la categoria de "Paisatge" va ser per al portuguès Jose Fragozo per "Masai Mara Sky" i el de la categoria "Macro" va ser per a l'espanyol Rubén Pérez Novo per "Baixa't d'aquí". 

Finalment, David Salvatori, italià, va rebre el primer premi en la categoria de "Denúncia ecològica" i Peter Manschot, espanyol, va guanyar el premi a la millor foto de "Art a la natura".

El jurat que ha decidit els guanyadors ha comptat amb noms com David Doubilet, qui ha estat anomenat el Audubon de la mar, un mestre artesà que combina tecnologia i art per crear fotografies extravagantment belles; el danès Morten Hilmer, un dels grans fotògrafs europeus de vida salvatge o Oriol Alamany, considerat un dels millors fotògrafs espanyols de naturalesa i vida salvatge. 

Una galeria amb les fotografies de tots els guanyadors es pot veure aquí: https://montphoto.com/website/galeries_index.asp

Ponències de rellevància internacional 

Malgrat haver-se desenvolupat de manera cent per cent online, Montphoto ha pogut comptar amb ponències i trobades a través de la xarxa de nivell internacional, entre els quals destaquen el protagonitzat per la fotògrafa nord-americana Ami Vitale, documentalista nord-americana guanyadora fins a en cinc ocasions del premi atorgat per la organització World Press Photo. 

Una altra de les grans intervencions dins del festival va estar protagonitzada per Kathy Moran, editora sènior de la revista National Geographic per a projectes d'història natural, qui va fer una revisió de portfolis de diferents fotògrafs. 

El fotògraf de National Geographic David Doubilet, per la seva banda, va compartir amb els assistents les anècdotes darrere de les històries publicades per la coneguda revista: els intents, els èxits i algunes veritats doloroses del món de la documentació visual. 

En un moment en què els principals festivals de fotografia s'han cancel·lat, la reconversió de MontPhoto de manera online ha permès, segons Josep Carreras, president de l’Associació MontPhoto, mantenir el seu compromís d'oferir aquestes ponències de primer nivell, a més de repartir 25.000 euros en premis. 

«Aquest any el coronavirus ens ha canviat la vida, però el compromís amb els nostres seguidors ens obliga a reinventar-nos, per això el festival Montphoto aquest any ha estat en línia, però sense rebaixar gens ni mica la qualitat del contingut ofert», assegura un dels fundadors, Paco Membrives. 

Sobre MontPhoto 

MontPhoto és una ENTITAT que té com a missió valorar, promocionar i difondre l’art de la fotografia de natura, i contribuir en la defensa mediambiental, el conservacionisme i l'ecologisme.

És un CONCURS internacional de fotografia de natura i de muntanya de referència, que posa en valor, tant les imatges presentades com els seus autors.

És un FESTIVAL, un punt de trobada d'aficionats i professionals de tot el món, que té lloc cada octubre a Lloret de Mar.

És una EXPOSICIÓ itinerant, present en els circuits nacionals i internacionals. És una PUBLICACIÓ, “Inspirats per la Natura”, que conté les imatges més belles presentades al concurs i reflexions a càrrec de grans personalitats.

És un CARÀCTER obert, proper i autèntic, que des de fa 24 anys porta conquistant a més a molts apassionats de la fotografia i la natura.