Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret Turisme present a la fira FITUR 2022

Lloret Turisme present a la fira FITUR 2022

La sostenibilitat, principal eix estratègic amb diversos projectes publico-privats. En productes turístics, s’estructurarà el producte LGTBI, en turisme familiar es millorarà la competitivitat del producte d’experiències i activitats i en gastronomia, s’està treballant en un segell per a restauració infantil i familiar bona, sana i sostenible amb la Fundació Alícia
21-01-2022


Lloret Turisme torna aquesta setmana a Madrid per promocionar Lloret de Mar a la fira Fitur, la principal fira turística de l’Estat espanyol, que torna a les seves dates originals del 19 al 23 de gener després que l’any passat s’hagués de celebrar al mes de maig.  

A aquest FITUR 2022 s’ha copsat un augment de la presència internacional i, a banda de Lloret Turisme, aquests dies hi està present una important part del sector privat amb representats del Gremi d’Hostaleria això com representants privats de les cadenes hoteleres Guitart Hotels, Evenia Hotels, Xaine Hotels, Samba Hotels, Aqua Hotel Group, Hotel H. Top Hotels, Fergus Hotels Group, EOH hotels així com les agències Traveltec, Olympia, Evenia Travel Services, Odeon Tours i el parc aquàtic Water World entre d’altres. Durant aquests dies Lloret Turisme esta duent a terme entrevistes amb operadors turístics nacionals i internacionals i col·laboradors per presentar les novetats previstes per a aquest 2022. En línies generals, Lloret Turisme es centrarà a continuar impulsant productes turístics (ja molt consolidats a la destinació com són el familiar, l’esportiu o el MICE. A més, enguany s’inicia l’estructuració del producte LGBTI amb l’objectiu d’aglutinar i donar visibilitat a l’oferta de la destinació en aquest segment i s’aprofitarà el marc de la fira per fer una enquesta de diagnosi inicial a l’espai Fitur LGTBI+.

Una altra de les propostes destacades en l’àmbit del producte familiar i gastronòmic és la tasca que s’està duent a terme conjuntament amb la Fundació Alícia per crear un segell de restauració infantil saludable basat en els criteris de menjar saludable i bo. Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, ho explica: “Assistir presencialment a Fitur ens permet tenir un contacte directe amb el sector turístic en un context en el qual hi ha encara moltes fires que s’estan cancel·lant. És, per tant, una oportunitat. Durant les converses hem pogut presentar les novetats i també traslladar la nostra intenció de realitzar una campanya de comunicació i relacions públiques en mercats internacionals com són el de França, Regne Unit i Benelux per donar a conèixer l’actualització de la destinació i traslladar un missatge de seguretat i tranquil·litat”.

Pel que fa als eixos estratègics, la sostenibilitat és la protagonista: es desenvoluparà un primer pla d’accions vinculat amb el Pla de sostenibilitat turística de Lloret de Mar 2021-2023 i, aquest primer trimestre, també es durà a terme un Programa de Transformació Ètica i Sostenible per a la destinació que permetrà a les empreses participants poder implementar els seus Plans de Sostenibilitat amb mentories a càrrec de professionals del sector. A més Lloret de Mar també està implementant el projecte europeu Greentour com a destinació pilot. En paraules de Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar, “la col·laboració publicoprivada ha estat la nostra principal fortalesa en aquest difícil context pandèmic i la valoració de l’oferta de la destinació en productes com el familiar, esportiu i MICE és molt alta”. I hi afegeix: “L’any passat vàrem treballar la digitalització i enguany la sostenibilitat, dos eixos prioritaris per mantenir la nostra competitivitat turística i poder accedir als fons econòmics europeus que ens han de permetre consolidar el nostre projecte d’actualització de la destinació”.

Aquest 2021 Lloret de Mar va rebre un total de 554.337 viatgers i 2.013.765 pernoctacions, cosa que respecte al 2020 ─amb 267.077 viatgers i 874.843 pernoctacions─ ja mostra indicis de recuperació tot i que encara es troben lluny dels 1.303.651 viatgers i 5.801.478 pernoctacions del 2019. L’alcalde de Lloret de Mar explica que “aquests dies hem copsat que la intencionalitat i motivació de viatge hi és i esperem que la recuperació de la mobilitat permeti anar recuperant el mercat internacional”.

arxivat sota: Turisme