Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret trasllada el Centre de Distribució d’Aliments al Pavelló d’Esports Municipal

Lloret trasllada el Centre de Distribució d’Aliments al Pavelló d’Esports Municipal

Arran de l’emergència sanitària derivada de la COVID-19 es necessitava més espai
08-05-2020


A partir del 13 de maig el Centre de Distribució d’Aliments (CDA), ubicat al carrer de Girona al barri de Can Carbó, es trasllada al Pavelló d’Esports Municipal. La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jimenez, explica que “arran de l’emergència sanitària, hi ha una sèrie de factors que han motivat aquest canvi a un espai més gran; per una banda, l’augment de demanda i donació de productes, i per altra, la necessitat d’aplicar mesures de prevenció i protecció com són el distanciament social”. Des de l’inici de l’estat d’alarma, des del CDA, en coordinació amb Benestar i Família i la col·laboració de Protecció Civil, els voluntaris de Protecció Civil i Lloret Solidari, es varen reorganitzar per poder dur la cistella de menjar a casa del màxim nombre de famílies i evitar així que haguessin de sortir al carrer. La regidora de Benestar i Família explica que “per atendre l’augment de demanda, s’han organitzat dos torns més d’entregues d’aliments que s’afegeixen als quatre que ja existien i que donaran cobertura a 400 unitats familiars setmanalment”. Un cop es faci efectiu el trasllat, es donarà per finalitzat el servei d’entrega a domicili i es reservarà per a situacions excepcionals d’elevada vulnerabilitat.

La regidora de Benestar i Família ha volgut agrair “la gran implicació de la ciutadania i empreses que constantment han anat fent aportacions al Centre de Distribució d’Aliments en aquests moments difícils per a moltes famílies”. I també vol fer una crida al voluntariat: “Es preveu que l’impacte socioeconòmic causat per la COVID es mantingui durant un temps i que el CDA mantingui l’actual augment de beneficiaris, motiu pel qual es farà necessari que augmenti el nombre de persones voluntàries que col·laboren amb Càritas”. Aquesta setmana es preveu la incorporació de personal municipal que s’afegirà a l’equip de voluntaris de Càritas”.

Aquest trasllat al Pavelló d’Esports serà provisional mentre es troba un local definitiu i comptarà amb 300 metres quadrats, a més d’espais habilitats per posar-hi les neveres, palets i altres serveis logístics. El pavelló disposa de diferents portes, cosa que permetrà crear controls de fluxos d’entrada i sortida i minimitzar els contactes.

El CDA ofereix un lot bàsic de productes alimentaris i d’higiene que es complementa amb un val per la compra de productes frescos. Des de l’Ajuntament s’han activat altres mesures de suport a l’alimentació de les famílies amb fills i ha emès prop de 300 targetes moneder per a l’adquisició de productes alimentaris en establiments comercials.

arxivat sota: , ,