Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret torna a col·laborar un any més amb el FITAG , el Festival de Teatre Amateur de Girona

Lloret torna a col·laborar un any més amb el FITAG , el Festival de Teatre Amateur de Girona

Aquest any es podrà veure Castañuela 70 + 50 de la companyia navarresa Puntido Teatro. Serà el divendres 30 d’agost a les 21h al Teatre de Lloret
29-08-2019


Lloret torna a ser un any més municipi FITAG, municipi col·laborador del Festival internacional de Teatre Amateur de Girona que se celebra del 27 al 31 d’agost. 

Aquest any el Teatre de Lloret acollirà l’obra de teatre Castañuela 70 + 50 de la companyia de Tafalla (Navarra) Puntido teatro. Una comèdia musical inclassificable. No és una comèdia, no és un musical, no és una revista, no és una bufonada...; però barreja una mica de tot això i més, amb l'objectiu de parodiar l'Espanya dels darrers anys de la dictadura. La circumstància política que l'obra es prohibís enmig d'un èxit extraordinari, la va convertir en un emblema generacional i un símbol històric del Teatre Independent. Un teatre que va acompanyar aquella dècada, la resposta social a un règim en hores baixes. Els autors d'aquell episodi van ser el Grupo Tábano i la banda Madres del Cordero. 

Amb el mateix estil desenfadat, humor sarcàstic, personatges estereotipats, guió obert a la improvisació, a la imaginació, al joc..., el grup de teatre Puntido Teatro vol presentar aquella Espanya i aquell teatre independent dels setanta, perquè puguem riure de les coses que no han canviat tant i de l'espectacle polític actual, amb el mateix llenguatge que Castañuela. 

Puntido Teatro:

El grup es va crear a Tafalla l'any 2011 i va sorgir a partir d'un grup de persones relacionades amb el Grupo Gabalzeka Teatro, també de Tafalla. Cuando Gabalzeka va celebrar el seu 40 aniversari va demanar a totes les persones que en algun moment havien format part del grup, així com també a tots els que havien assistit en algun dels tallers de teatre que ells havien realitzat, que col·aboressin amb ells per a celebrar aquest aniversari, això va propiciar el retrobament de diverses persones que es van plantejar crear un grup de teatre nou. Puntido Teatro és un grup molt nombrós, per aquest motiu normalment treballen en  2 o 3 muntatges a la vegada per perquè hi participin els més de 20 integrants de la formació. 

És el novè any que Lloret col·labora amb el FITAG que permet que el festival arribi més enllà de la ciutat de Girona, el seu centre neuràlgic. Un projecte que ofereix l’oportunitat i possibilita a unes companyies de teatre amateur a dur el seu teatre més enllà de la ciutat de Girona, fins a uns municipis on d’una altra manera difícilment hi arribarien. 

Castañuela 70 + 50 es podrà veure aquest divendres 30 d’agost a les 21.00 h al Teatre de Lloret. Les entrades costen 6 euros i es poden comprar de forma anticipada al web del Teatre de Lloret: http://www.teatredelloret.cat/ca/fitag-presenta-castanuela-70-de-puntido-teatro 

La companyia lloretenca Corset Teatre participa al FITAG 2019. 

Per la seva part la companyia de teatre amateur de Lloret, Corset Teatre, tornen a participar aquest any al FITAG amb l’obra de teatre,Ese silencio incómodo. L’obra es podrà veure el dissabte 31 d’agost a les 21.00h al pati de les Magnòlies de Girona. 

Les entrades es poden comprar en aquest enllaç:https://entradas.codetickets.com/entradas/fitag