Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret tindrà un nou institut-escola i l’escola Pere Torrent serà considerada de màxima complexitat

Lloret tindrà un nou institut-escola i l’escola Pere Torrent serà considerada de màxima complexitat

Aquests són dos dels compromisos adquirits pel conseller d’Ensenyament durant la seva visita al municipi


El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha visitat avui l’escola Pere Torrent i l’institut-escola de Lloret de Mar juntament amb l’alcalde, regidors i equip dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Girona. Prèviament ha tingut una reunió a l’alcaldia on ha signat el llibre d’honor.

 Aquesta visita s’emmarca en una petició de l’alcalde Jaume Dulsat que va convidar al conseller d’Ensenyament a visitar el municipi per veure sobre el territori les realitats de l’escola Pere Torrent i l’Institut-Escola Lloret de Mar. L’alcalde explica “En relació a l’escola Pere Torrent hem demanat al conseller d’Ensenyament que, per les característiques que té l’escola, amb un alt índex d’alumnat procedent de diferents països, 43 nacionalitats concretament; per l’alt nombre de matrícula viva i el nivell socioeconòmic de les famílies, tingui la consideració d’escola de màxima complexitat el que permetrà tenir més recursos tant en personal com econòmics”. Per altra banda referent a l’institut-escola de Lloret de Mar “és un model d’èxit i volíem visualitzar la necessitat que té el municipi de dotar-se d’una altra infraestructura d’aquestes característiques que permeti un itinerari pedagògic continu que ajudi a  descongestionar els altres centres educatius d’ensenyament obligatori i que ens permeti incrementar els models formatius d’hostaleria i esports”. La ubicació del nou centre seria al barri de Puigventós, conegut popularment com la Càndida.

El conseller d’Ensenyament s’ha compromès a donar sortida a les dues peticions; en aquest sentit l’escola Pere Torrent serà considerada oficialment com a escola de màxima complexitat a partir del curs vinent, tot i que ara ja s’hi destinaran els recursos necessaris, i respecte al nou institut-escola la conselleria entén que la construcció del nou institut escola és una necessitat pel municipi motiu pel qual s’han compromès a realitzar els estudis i projectes necessària per tal que sigui una realitat properament.