Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret tindrà 48 places públiques noves per a gent gran

Lloret tindrà 48 places públiques noves per a gent gran

El conseller del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i l’alcalde de Lloret han signat avui el conveni
23-10-2020


El nombre de places públiques per a la gent gran augmenta a Lloret. El conseller del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani Lesfar, i l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, han signat avui un conveni pel qual la Generalitat de Catalunya es compromet a la reserva d’una dotació pressupostària de 1.537.649€ a l’any per garantir 48 places públiques noves per a la futura residència per a gent gran. La signatura ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde, Jordi Sais; el tinent d’alcalde, Jordi Orobitg; la regidora de Benestar i Família de Lloret, Arantxa Jiménez, i el secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesias. 

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, en destaca: “Avui podríem dir que és un dia inclús més important que la posada de la primera pedra. La residència i el centre de dia per a gent gran és un projecte prioritari per a l’equip de govern i amb la signatura d’aquest conveni garantim la viabilitat del projecte. El suport i finançament de places públiques per part del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies farà que el centre sociosanitari sigui una realitat ben aviat”. Per la seva banda, el conseller de Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya detalla que “Continuem treballant sota els 4 principis de col·laboració, cooperació coresponsabilitat i subsidiarietat. Aquesta centre sociosanitari permetrà atendre a la gent gran des de diversos àmbits amb un projecte adaptat a les necessitats del s.XX”. I ha afegit que “en aquest temps d’incertesa, aquesta conveni de col·laboració aporta un punt de certesa”. 

La residència i centre de dia Lloret de Mar-Parc de Can Buc estarà ubicat a l’avinguda de Josep Pla i Casadevall al parc de Can Buc. L’Ajuntament va adquirir el terreny, de 10.000 metres quadrats, l’any 2008 per un valor de 1.500.000€. El nou centre sociosanitari disposarà d’una residència assistida de 72 places i d’un centre de dia amb 20 places per persones grans dependents de caràcter temporal o permanent. L’alcalde de Lloret ho detalla: “Vàrem encarregar a SUMAR, l’entitat pública formada per diferents administracions públiques d’àmbit local i comarcal per a projectes d’acció social de Catalunya, l’estudi de viabilitat de la construcció i explotació del projecte; per tant, ara ja podrem començar a elaborar el plec de condicions per la licitació de la construcció i gestió de la nova residència de gent gran i centre sociosanitari de Lloret de Mar”. 

Actualment Lloret disposa de 16 places públiques i amb la incorporació d’aquestes 48 places noves el municipi tindrà un total de 72 places de residència assistida i 20 de centre de dia. L’alcalde de Lloret ha destacat que “això significa que 8 de cada 10 places seran amb finançament públic”. 

arxivat sota: ,