Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret se suma aquest cap de setmana a la 2a edició de Som Cultura amb visites guiades i teatralitzades pel passat indià de la vila

Lloret se suma aquest cap de setmana a la 2a edició de Som Cultura amb visites guiades i teatralitzades pel passat indià de la vila

Som Cultura presenta seixanta experiències culturals genuïnes a una quarantena de municipis gironins durant aquest mes de novembre


Aquest cap de setmana es pot visitar la casa indiana de Can Font de Lloret a través d’una visita guiada o bé a través d’una visita teatralitzada. D’aquesta manera, Lloret s’afegeix a la segona edició del Som Cultura, un festival gironí que té la voluntat d’oferir una programació variada per a diversos públics, agrupada per àmbits: Som Cultura Familiar, Som Cultura Popular, Som Cultura Activa i Som Cultura Patrimonial.

La proposta lloretenca inclou la possibilitat de fer la visita guiada que porta per nom Ruta Indiana, que permet descobrir el passat indià de Lloret i la Casa  Museu de Can Font, ja que és el testimoni de com eren les cases indianes que es van construir entre finals del segle XIX i principis del XX, principalment pel retorn dels indians que havien fet fortuna a les Amèriques i, a més, és l’única casa d’indians de propietat municipal de tot Catalunya que s’ha obert al públic. La visita guiada culmina amb la possibilitat de degustar un daiquiri, un còctel genuí de Lloret. La visita guiada s’ha programat pel dissabte i pel diumenge a les 11.00 h del matí.

L’altra opció és fer la visita teatralitzada Memòries del passat a Can Font. Una visita que permet conèixer, d’una forma amena i didàctica, les diferents estances de Can Font i la gent que la va habitar, ja que al llarg del recorregut van apareixent diferents personatges que expliquen la història de la casa i els seus protagonistes. A través d'aquesta visita, es pot conèixer la història de Can Font i alguns aspectes de la vida quotidiana de Lloret durant el període comprès entre finals del segle XIX i principis del segle XX. Aquesta visita s’ha programat pel dissabte 25 de novembre a les 20.00 h i el diumenge 26 de novembre a les 17.00 h.

Som Cultura és la primera campanya de divulgació i promoció, impulsada pel Club de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, que té per objectiu fusionar i potenciar els lligams entre l’àmplia oferta cultural del territori i l’activitat turística de la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona entre el públic de proximitat al mes de novembre.

Del 4 al 26 de novembre se celebra la segona edició del festival amb més d’una seixantena d’activitats programades, experiències genuïnes i originals, i promocions i descomptes per tal d’ampliar el ventall d’opcions que s’ofereixen al visitant. En l’edició passada, prop de 1.800 persones van participar en la setantena d’activitats que es van programar a la primera edició.

En la nova edició, les experiències culturals s’han estructurat en quatre eixos: Som Cultura Familiar, Som Cultura Popular, Som Cultura Activa i Som Cultura Patrimonial, amb l’objectiu d’oferir una programació variada per a diversos públics, agrupada per temàtiques.

El primer cap de setmana de novembre s’oferiran una vintena de propostes familiars; el segon i el tercer cap de setmana estan dedicats a la cultura popular i activa, amb una quinzena de propostes, i el darrer cap de setmana del mes, que tindrà com a eix temàtic el patrimoni, és el que concentra un major nombre d’activitats, amb gairebé una trentena.

En el decurs de la presentació, Pere Vila, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, va anunciar que l’any 2018 serà declarat Any de la Cultura a la Costa Brava i el Pirineu de Girona, coincidint amb la proclamació de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural per part del Parlament Europeu, i que al llarg de l’any des de l’entitat de promoció es desenvoluparà un programa d’accions especial per potenciar l’oferta turística cultural del territori.

La xarxa del sector cultural gironí

Una cinquantena de membres del Club de Cultura i Identitat, entre museus, ajuntaments, oficines de turisme i empreses del sector cultural gironí, han treballat en xarxa per impulsar les activitats proposades que tindran lloc a més d’una quarantena de municipis, espais i equipaments culturals de les comarques gironines.

Som Cultura pretén estimular l'interès i el consum cultural tant dels habitants locals com dels visitants; donar a conèixer nous productes mitjançant noves fórmules i llenguatges; sorprendre amb propostes culturals innovadores; en definitiva, reivindicar el patrimoni monumental, artístic i tradicional de les comarques gironines.

Inscripcions

Les inscripcions a les activitats del Som Cultura 2017 es poden tramitar a través del web http://somcultura.com/. En total, es posen a la venda més de 2.000 entrades a preus que, en la majoria dels casos, van dels 3 als 10 €, amb descomptes per a diversos col·lectius.

Consulta la programació del festival: http://somcultura.com/