Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret se suma a la Setmana per Descobrir els Cementiris Europeus

Lloret se suma a la Setmana per Descobrir els Cementiris Europeus

S’han programat visites guiades gratuïtes els dies 24, 25 i 26 de maig a les 12h
23-05-2017


Com altres anys, Lloret de Mar se suma a la Setmana per Descobrir els Cementiris Europeus (WDEC 2017 – Week of discovering European Cemeteries), i ho fa amb visites guiades gratuïtes programades els dies 24, 25 i 26 de maig a les 12h del migdia.

La cap de Patrimoni Cultural, Anna Fuentes, ha explicat que “aquesta proposta aposta per donar a conèixer el ric patrimoni històric i artístic que alberguen els cementiris de nombroses metròpolis de tot el món. Racons tranquils, allunyats dels turistes que conserven autèntiques obres d'art i on descansen multitud de personatges històrics”.

La Setmana per Descobrir els Cementiris Europeus la promou l’Associació de Cementiris Significatius d’Europa i la majoria de ciutats que integren la ruta són destinacions riques en història, patrimoni i inquietuds artístiques, com és el cas de Lloret de Mar.

Recordem que el cementiri modernista de Lloret és un dels punts de visita obligats de Lloret. Va ser projectat a finals del segle XIX i es va anar configurant a principis del XX. En la seva creació hi van participar arquitectes com Puig i Cadafalch, Ismael Smith, o el prolífic Bonanventura Conill i Montobbio, que foren  deixebles de l’escola Gaudí. El resultat són obres d’art funerari de primer nivell, tant d’arquitectura com d’escultura, encarregades pels indians quan van tornar enriquits de fer les Amèriques.

Lloret forma part de l’Associació Europea de Cementiris Singulars, que al 2014 va rebre el certificat com a Ruta Cultural Europea. Un any més se suma a la celebració d’aquesta efemèride organitzant visites guiades gratuïtes els dies 24, 25 i 26 de maig a les 12.00 h del migdia. El punt de trobada dels participants será la porta principal d’accés al cementiri.