Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret rep el distintiu “Soc Smart”

Lloret rep el distintiu “Soc Smart”

S’han valorat la implementació de projectes com el Pla Estratègic a l’Administració Electrònica, l’app Lloret Smart o l’incorporació de l’eina d’intel·ligència turística Mabrian Technologies S.L.
21-11-2019


L’Ajuntament de Lloret de Mar ha rebut avui, en el marc de l’Smart City Expo World Congress, el distintiu “Soc Smart” que l’acredita com a municipi amb una aposta estratègica per la innovació tecnològica com a eina per millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans.

Albert Robert, regidor de Noves Tecnologies, ha recollit el distintiu juntament amb els alcaldes i alcaldesses i altres responsables polítics dels municipis d’Esplugues de Llobregat, Igualada, Manresa, Mollerussa, Sabadell, Salou, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Terrassa i Viladecans. En total són onze els municipis que han rebut aquest distintiu que impulsa, per primer any, el Govern de Catalunya. 

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha presidit l’acte de lliurament i ha remarcat que “ens calen municipis com vosaltres, ciutats connectades i amb futur on s’hi vulgui viure i s’hi pugui emprendre; més sostenibles, més ben gestionades, amb més oportunitats laborals, més participatives i més democràtiques” En aquest sentit, Puigneró ha afegit: “en aquest objectiu que com a Govern i com a país ens hem marcat, els municipis hi jugueu un paper capital”. 

Amb el segell “Soc Smart” el Govern vol reconèixer aquells municipis intel·ligents que han fet una aposta per la tecnologia per millorar les seves ciutats. Premia l’esforç i el compromís dels ajuntaments que apliquen solucions tecnològiques innovadores per esdevenir municipis intel·ligents. Albert Robert, regidor de Noves Tecnologies explica que “Des de l’Ajuntament treballem la innovació tecnològica de forma transversal amb l’objectiu de, per una banda recopilar informació que ens permeti orientar i millorar la nostra gestió municipal futura i per altra, la vida dels nostres ciutadans i visitants en el seu dia a dia”. El regidor també ha explicat que “S’ha valorat la nostra implementació de projectes com el Pla Estratègic de transició a l’Administració Electrònica; el projecte Civiciti dels Pressupostos Participats; l’app LloretSmart; el projecte de Lloret Destino Inteligente que treballem a través de Red.es o la incorporació de l’anàlisi de dades en turisme amb l’eina d’intel.ligència turística Mabrian”.

arxivat sota: , ,