Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret presenta noves propostes per seguir posant en valor el seu patrimoni cultural

Lloret presenta noves propostes per seguir posant en valor el seu patrimoni cultural

Es presenta una nova visita teatralitzada al cementiri modernista i un taller per a nens al Museu del Mar
27-04-2016


Lloret segueix apostant per posar en valor el seu patrimoni a través de visites teatralitzades i tallers.

Donada la bona acollida que des de fa anys tenen aquestes activitats, la Unitat de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret presenta dues noves propostes: d’una banda, una visita teatralitzada al cementiri modernista i, de l’altra , un taller adreçat als més petits i les seves famílies per redescobrir els Jardins Noucentistes de Santa Clotilde.

La visita teatralitzada es presenta amb el títol de El cementiri de les ànimes i proposarà als visitants un recorregut nocturn pel cementiri modernista de Lloret. Durant aquest passeig, una sèrie d’ànimes de diferents personatges relacionats amb el municipi guiaran els assistents a través de la història del cementiri. L’objectiu d’aquesta visita, segons ha destacat la directora de Patrimoni Cultural, Anna Fuentes, és contribuir a posar en valor el llegat arquitectònic del cementeri modernista de Lloret.

L’activitat és gratuïta, però les places són limitades. Es recomana fer reserva prèvia al Museu del Mar. S’ha programat per a cada primer diumenge de mes, de maig a setembre, a les 21.30 h. El punt de trobada serà per l’accés principal del cementiri.

Tornen les propostes familiars dels dissabtes

D’altra banda, i continuant amb la voluntat d’afavorir el coneixement sobre el patrimoni lloretenc, els dissabtes de maig la Unitat de Patrimoni Cultural proposa una activitat en família als Jardins de Santa Clotilde. Amb el títol d’El tresor del pirata Pocapor, es proposa als més petits i a les seves famílies un joc de pistes que permet descobrir els jardins noucentistes de Santa Clotilde des d’una òptica més lúdica. L’activitat la condueix una aprenenta de detectiu, l’Anna, que ha rebut un nou encàrrec: mentre estava treballant, el jardiner dels Jardins de Santa Clotilde ha trobat amagada la meitat d’un mapa del tresor fet pel famós pirata Pocapor. La detectiu ha trobat a la biblioteca del marquès de Roviralta el diari secret d’en Nicolau Rubió i Tudurí. En Nicolau escriu que durant la construcció dels jardins es van trobar un plànol d’un tresor que el pirata Pocapor havia amagat entre les vinyes, abans que es fessin els jardins. En Nicolau va tallar el mapa en dues parts i les va amagar als jardins amb unes pistes, que ha deixat escrites al seu diari per si mai algú vol buscar-lo. El tresor no s’ha trobat mai...

Els participants es dividiran en equips i hauran d'anar buscant unes pistes que estan amagades pel jardins (entre les estàtues, les plantes, etc.). Les pistes i els enigmes els portaran a trobar l’altra part del mapa del tresor i, ajuntant les dues parts, trobaran el lloc on està amagat el tresor.  

En obrir el cofre, trobaran el tresor del pirata Pocapor i un jurament pirata que hauran de pronunciar amb veu alta per tal que el nens no diguin a ningú on estava amagat el tresor.

Es tracta d’una activitat adreçada a nens i nenes a partir de 6 anys, acompanyats d’un adult. L’activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia. Els menors han d’anar acompanyats d’un adult.

Anna Fuentes ha destacat que la finalitat de les propostes familiars que s’estan fent en diferents espais del MOLL (Museu Obert de Lloret) és acostar el patrimoni cultural de Lloret a la població i als visitants mitjançant mètodes didàctics i de qualitat que permetin generar nous canals de comunicació.

Per la seva part, el regidor de Cultura, Albert Robert, ha posat en relleu que des de l’Àrea de Patrimoni Cultural es volen oferir diferents maneres de passar un cap de setmana diferent i entretingut amb la família.