Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret potencia les visites guiades d'estiu promovent la cultura i el seu entorn natural i patrimonial

Lloret potencia les visites guiades d'estiu promovent la cultura i el seu entorn natural i patrimonial

Hi haurà quatre visites teatralitzades, dues de les quals són noves.
26-06-2020


Lloret de Mar posa en valor la cultura aquest estiu a través de la promoció del seu patrimoni cultural. Davant d’un estiu diferent a causa de la crisis sanitària de la Covid-19, la Unitat de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret torna a apostar per les visites teatralitzades com un atractiu turístic que convidi a visitar la vila, i a la vegada, els lloretencs es sentin atrets per tornar a visitar els seu patrimoni cultural. 

També Lloret Turisme recupera aquest estiu les visites guiades al patrimoni lloretenc en idiomes amb l’objectiu de fidelitzar visitants i autòctons. Des de Lloret Turisme es veu l’oferta de turisme patrimonial a l’aire lliure com una oportunitat per aquest estiu. 

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat i el regidor de Patrimoni Cultural, Xavier Flores, valoren les visites guiades i teatralitzades al patrimoni lloretenc com una manera de posar en valor Lloret i el ric patrimoni cultural que té la vila amb l’avantatge que es poden realitzar amb grups reduïts i a l’aire lliure, fet que ha facilitat l'adaptació a les mesures de seguretat sanitàries. Dulsat ha afirmat que “disposem d'uns actius patrimonials que estan a l'aire lliure de gran valor arquitectònic, històric i natural. I oferim unes visites guiades que compleixen totes les mesures de seguretat, en grups reduïts i respectant les distàncies. Creiem que aquest estiu, tot i les dificultats evidents,  se’ns obren noves oportunitats que volem aprofitar”.   Per la seva banda el regidor de Patrimoni Cultural, Xavier Flores, ha posat de relleu “que ara més que mai hem d'aprofitar les coses que tenim aquí a la vora i donar suport al que tenim”. 

Així, el proper mes de juliol es posen en marxa les noves visites guiades i teatralitzades al patrimoni cultural lloretenc amb l’objectiu de posar en valor aquest estiu tot allò que converteix Lloret en un municipi singular i promoure-ho més que mai. 

Des de la Unitat de Patrimoni Cultural es presenten quatre visites teatralitzades dues de les quals són una novetat. 

Les novetats:

  • Somni als Jardins en una nit d’estiu – Jardins de Santa Clotilde.

El Marquès de Roviralta ha contractat l’anomenat Carro de la Faràndula per animar una de les seves festes. Els tres comediants no tenen molt clar quina funció han de fer i acaben representant una versió rústica de Romeo i Julieta amb l’ajuda del públic.

Guió i actors participants: Guió de Joan Romà Ortiz i participació d’Ana Peña, Joan Romà Ortiz: i Albert Muntané.

Horaris: Tots els divendres dels mesos de juliol i agost a les 20h i en català. 

  • S.E.C. Sindicat d’Escultures al Carrer. Exteriors de Can Saragossa.

Les escultures del poble celebren la seva assemblea anual per tal de debatre els temes que més els preocupen i escollir el nou president del seu sindicat. Amb aquesta visita es vol posar en valor la història de moltes de les escultures repartides pel poble, el significat de les quals, desconeixem.

Guió i participants: Guió d’Ana peña i participació d’Albert Muntané, Carles Melgosa i  Ana Peña.

Horaris: Tots els diumenges de juliol i agost a les 19 h i en català. 

A part de les novetats, es recuperen dues visites teatralitzades més i que han estat un èxit en edicions passades com són:

  • La Herencia de las Américas. Cementiri Modernista.

Aquesta visita és un clàssic i té molta demanda. Per això es torna recuperar. La visita convida a fer un passeig pel llegat Modernista del cementiri de Lloret amb acompanyament musical de violí i fa un repàs a la història d’alguns dels panteons més importants en el context històric de l’emigració dels lloretencs a les Amèriques. Per evocar millor l’època, la música que acompanya als visitants són havaneres.

Horaris: Tots els dissabtes de juliol a les 21h i en castellà. 

  • Castell de Sant Joan 2020

I el mes d’agost es recuperar una visita teatralitzada que es va fer l’any 2015 al Castell de Sant Joan on una sèrie de curiosos personatges relacionats amb la història de Lloret i del castell no deixen a la guia fer una visita en pau.

Horaris: Tots els dissabtes d’agost a les 19 h i en català. 

També, durant els mesos de juliol i agost es manté la Ruta Indiana que condueix als participants pel passat indià de Lloret fruit del retorn d’alguns lloretencs a entre finals del segle XIX i principis del segle XX després d’haver fet fortuna a Les Amèriques. Aquesta visita es fa tots els dissabtes d’estiu a les 10 h del matí en català i a les 12 h en castellà.

 

  • Protocol de seguretat i mesures preventives amb motiu de la COVID-19

Per tal de mantenir els estàndards de qualitat amb les recomanacions sanitàries i de seguretat, totes les visites teatralitzades i visites guiades que s’organitzen aquest estiu a Lloret són amb reserva prèvia perquè l’aforament és més reduït que els altres anys. 

Amb la voluntat de garantir la seguretat al públic i als treballadors, totes les visites teatralitzades s’han programat a l’exterior. 

Els aforaments permesos a les visites i la reserva de places es poden realitzar al web de patrimoni: www.patrimoni.lloret.cat i al web de Lloret Turisme: www.lloretdemar.org