Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret posa en valor el jaciment de Turó Rodó durant la celebració del 17è Cap de Setmana Ibèric

Lloret posa en valor el jaciment de Turó Rodó durant la celebració del 17è Cap de Setmana Ibèric

S’han programat activitats diverses durant el cap de setmana del 14 i 15 d’octubre
10-10-2017


La 17a edició del Cap de Setmana Ibèric és una proposta plena d'activitats gratuïtes pensades per a totes les edats, per a donar a conèixer els ibers i les seves aportacions a la nostra cultura d'una forma lúdica i divertida. Enguany, el tema específic del món ibèric entorn del qual es dissenyen totes les activitats és "Brindant amb els ibers", una manera divertida d'apropar el públic als ibers: reconstruccions històriques, tallers d'experimentació, visites guiades i teatralitzades, exposicions, tasts de menjar i beguda ibèrica... 

A Lloret s’ha programat tant pel dissabte 14 com pel diumenge 15 d’octubre dues jornades de portes obertes al recent inaugurat jaciment ibèric de Turó Rodó perquè tothom qui no hagi fet encara el pugui visitar. El passat 2 de juny l’Ajuntament de Lloret va presentar en públic la reconstrucció fidel d’una casa ibera que permet oferir al visitant un discurs pedagògic adient i fidedigne de com era la vida quotidiana en el món iber. Durant aquest cap de setmana es podrà visitar de forma totalment gratuïta coincidint amb la celebració del 17è Cap de Setmana Ibèric. A més, també es podrà visitar gratuïtament el jaciment de Puig de Castellet. Tots dos espais estaran oberts al públic tant dissabte com diumenge entre les 10.00 h del matí i les 18.00 h de la tarda.

A més, també s’ha programat una visita guiada familiar al jaciment de Turó Rodó que permetrà a grans i petits conèixer de primera mà com vivien  els ibers, com vestien, què menjaven o que bebien, entre d’altres aspectes de la seva vida quotidiana. Per a participar en aquesta visita guiada, que s’ha programat tant el dissabte com el diumenge a les 17.00 h de la tarda, cal inscripció prèvia trucant al Museu del Mar o bé a través del web www.patrimoni.lloret.cat, ja que les places són limitades.

Finalment, també durant tot el cap de setmana, hi haurà portes obertes al Centre d’Interpretació dels Ibers que està situat a la planta baixa de l’edifici de Can Saragossa. Els horaris de visita seran de 10.00 h a 13.00 h i de 17.30 h a 19.30h.

El Cap de Setmana Ibèric és una oportunitat única per a descobrir o redescobrir el passat iber. Aquesta celebració és fruit de la col·laboració entre el Museu d’Arqueologia de Catalunya i els ens gestors de cadascun dels jaciments que integren la Ruta dels Ibers.