Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret posa en funcionament una oficina de primera acollida per atendre els refugiats d’Ucraïna

Lloret posa en funcionament una oficina de primera acollida per atendre els refugiats d’Ucraïna

Es troba al Centre Cívic de Can Carbó i s’hi dona una atenció personalitzada. S’ha activat una campanya solidària que inclou la recollida de medicaments, menjar i material, i la coordinació d’acollida residencial
09-03-2022


Lloret compta amb un total de 808 persones empadronades de nacionalitat ucraïnesa i s’ha convertit des de la setmana passada en un punt de referència per als refugiats d’Ucraïna. És per aquest motiu que des de l’Ajuntament de Lloret de Mar, en coordinació amb els voluntaris ucraïnesos, s’ha llançat una campanya solidària, que està treballant per coordinar un protocol que doni resposta a les necessitats d’aquestes persones un cop arriben al municipi.

En paraules de l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat: “Avui hem posat en marxa una oficina de primera acollida que ens permet fer una atenció personalitzada del cas de cada família i així poder posteriorment treballar en cada una de les seves necessitats, com són allotjament, atenció psicològica, salut, escolarització”. La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, explica que “la majoria estan allotjades en cases de familiars i amistats, i hi ha un alt nombre de menors. Aquest matí, fins la 13h, s’han atès 57 adults i 44 menors de 18 anys”. L’horari de l’oficina de primera acollida és dilluns, dimecres i divendres de 9 a 15 h i dimarts i dijous de 9 a 17 h. A més, hi ha un telèfon d’atenció, 660 05 60 11 (de 9 a 17 h), i el correu electrònic help@lloret.cat de 9 a 17 h. Fora d’aquest horari, s’atendrà a la Policia Local de Lloret. Albert Ferràndez, regidor d’Educació, detalla que “s’avançarà la comissió d’escolarització per la setmana vinent, per poder gestionar amb la màxima celeritat possible l’escolarització d’aquests infants”.

Paral·lelament s’ha activat un servei d’acollida residencial i les persones interessades a acollir una família ucraïnesa a casa seva o en un habitatge de la seva propietat ho poden comunicar a través del formulari www.lloret.cat/help. La durada de l’acollida no pot ser inferior a 3 mesos.

Al Pavelló Municipal d’Esports també s’ha establert un punt de recollida de medicaments, menjar i material, que funciona de dilluns a divendres de 10 a 13 h i de 15 a 20 h, i els dissabtes de 10 a 13 h.

Aquest matí, Lloret també ha pintat un llaç blanc amb el símbol de la pau per condemnar la guerra i mostrar el suport a la comunitat ucraïnesa i russa en aquests moments tan difícils.