Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret organitza la primera assemblea de l’Associació Europea de Jardins Històrics en el marc de la fira turística FITUR

Lloret organitza la primera assemblea de l’Associació Europea de Jardins Històrics en el marc de la fira turística FITUR

Es confirma que el municipi acollirà el 1r Fòrum Internacional de Jardins Històrics a l’octubre
19-01-2017


Lloret de Mar és present aquests dies a FITUR, a Madrid, una de les principals fires turístiques internacionals per donar a conèixer la seva oferta i novetats per al 2017.

Una de les principals novetats ha estat la celebració de la primera assemblea de l’Associació Europea de Jardins Històrics, que ha aprofitat aquest aparador internacional per presentar el seu pla d’accions per a aquest 2017. Albert Robert, regidor de Cultura, ha explicat que “FITUR és una bona ocasió per fer aquesta primera assemblea amb els membres que l’integrem actualment i, també, una gran oportunitat per tenir reunions amb altres municipis que la poden arribar a integrar en un futur”.

Entre les accions que s’han establert com a prioritàries en aquest pla d’accions per al 2017 hi ha el disseny i redacció del projecte de candidatura que permetrà obtenir la Certificació d’Itinerari Cultural del Consell d’Europa, així com iniciar els contactes tècnics amb responsables de l’Institut Europeu dels Itineraris Europeus. El regidor de Cultura remarca que “tot té com a objectiu aconseguir crear una Xarxa Europea de Jardins Històrics que seria per exemple com la Xarxa Europea de Cementiris Europeus, de la qual el cementiri modernista lloretenc forma part i que té una gran popularitat”.

Una altra de les accions destacades tindrà lloc a l’octubre quan aquesta associació, entitat impulsora d’aquesta iniciativa, organitzarà a Lloret de Mar el primer fòrum de Jardins Històrics amb la participació de diferents tècnics europeus provinents de ciutats i municipis amb jardins històrics i que podrien entrar a formar part d’aquesta xarxa.

L’Associació Europea de Jardins Històrics es va constituir el mes d’abril passat i actualment l’integren Lloret de Mar, Aranjuez i el Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural a la Universitat de Barcelona.

arxivat sota: Turisme