Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret ofereix dues visites guiades durant els caps de setmana de setembre

Lloret ofereix dues visites guiades durant els caps de setmana de setembre

Es duen a terme al jaciment ibèric de Turó Rodó i a l’exposició “Lloret zona agrícola. Km 0” a la Masia de Can Saragossa
16-09-2021


Els caps de setmana del mes de setembre s’organitzen dues visites guiades a Lloret de Mar, que posen en valor el seu patrimoni cultural:

  1. Visita guiada a l’exposició “Lloret, zona agrícola. Km 0”.
  2. Gimcana Fotogràfica al jaciment ibèric de Turó Rodó. 

Visita guiada a l’exposició “Lloret zona agrícola. Km 0”

Aquesta proposta permet al visitant conèixer amb tot detall el passat rural de Lloret. A més i com a novetat, aquest mes de setembre, cada dissabte a la tarda, s’ha programat una visita guiada a l’exposició “Lloret, zona agrícola KM 0”, que va obrir les portes a principis d’any gràcies a una col·laboració entre el RRALL -l’Associació Recull Rural Artesà de Lloret-, l’àrea de Patrimoni Cultural i l’Arxiu Municipal. 

La mostra està dividida en diferents apartats que permeten al visitant conèixer l’abast que tenien en el municipi els camps de cultiu i les hortes, la vinya i les cases de pagès que hi havia a Lloret. A cadascun d’aquests apartats, hi ha exposades les eines que el president del RRALL, Rafael Roig, ha guardat i restaurat al llarg dels últims anys. Per exemple, a l’apartat del bosc, trobem les eines per a la tala d’arbres, les que es feien servir per a la pela del suro, les carboneres…, segons ha dit un membre de l’entitat, Lluís Ferrés.  Per la seva banda el regidor de Patrimoni Cultural, Xavier Flores, remarca la cura amb què el RRALL ha organitzat una mostra que assegura que és molt interessant per conèixer una part rellevant del passat de Lloret. 

La visita guiada a l’exposició “Lloret, zona agrícola KM 0” es fa en català, tots els dissabtes de setembre, a les 18.00 h de la tarda, a la Masia de Can Saragossa. Les places són limitades. Les entrades es poden adquirir a través del Museu del Mar, trucant al 972 36 44 54, o al web de Patrimoni Cultural. 

Gimcana fotogràfica a Turó Rodó

L’altra proposta es realitza al poblat ibèric de Turó Rodó i s’adreça a les famílies amb nens. No és la primera vegada que es porta a terme aquesta visita, però la recuperem per la demanda que tenim i la bona acceptació que té entre el públic, segons ha dit la directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes. 

La visita comença amb la rebuda d’una veïna del poblat ibèric, que és qui guiarà els participants al llarg de l’activitat. Un cop entren, l’Edereta, una habitant del poblat iber, els rep i els explica com era la vida al poblat. 

El taller s’adreça a famílies amb infants a partir de sis anys, amb l’objectiu de passar una estona agradable i conèixer part del patrimoni històric de la vila. I és indispensable per poder participar, portar una càmera o un mòbil per fer les fotografies. 

L’activitat es farà aquest proper diumenge 19 de setembre i el diumenge dia 26, a les 11:00 h del matí. Les reserves es poden fer trucant al Museu del Mar, al 972 36 44 54, o a través del web de Patrimoni Cultural. 

Les dues propostes tenen un preu de 3 euros per persona. 1,5 € preu reduït.