Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret instal·la les sis lletres escultòriques que conformen el nom de la vila

Lloret instal·la les sis lletres escultòriques que conformen el nom de la vila

Es troben a la plaça Pere Torrent i són figures independents que s’interrelacionen en un punt concret per formar la paraula “Lloret”
25-03-2022


Lloret ha presentat aquesta tarda les lletres escultòriques que s’han instal·lat a la plaça de Pere Torrent. Es tracta de sis figures independents que, quan l’espectador es situa en un punt concret de la plaça, conformen la paraula “Lloret”. En paraules de Jordi Coll, escultor i creador de l’obra: “Aquesta proposta neix del desig de creació d’un element emblemàtic per situar a la plaça de Pere Torrent. Inicialment partíem de la idea de crear unes lletres amb el nom del municipi, LLORET, que esdevingués imatge icònica de la vila i, alhora, un punt de trobada, on els visitants poguessin interactuar fent-se fotografies de record, però durant el procés de treball, i sense perdre de vista el punt de partida, el que havia de ser un element de disseny per situar en un punt concret de la plaça, ha anat creixent, s’ha anat obrint, i s’ha convertit en sis escultures, abstractes, independents però interrelacionades, creades a partir de tubs quadrats de metall”. Les escultures, d’aproximadament 220x220x150 -amb variacions segons la forma de cada lletra-, estan fetes de fosa d’alumini amb un acabat sorrejat. El cost total de les sis escultures ha estat de 80.000€.

El regidor d’Urbanisme, Albert Robert, explica que “hi ha molt municipis que tenen les seves lletres en gran format i hem buscat crear una proposta original i diferent. Són escultures que s’integren a l’espai i permet que el visitant interactuï amb cada una d’elles”. Amb aquestes escultures es finalitza el procés de remodelació de la plaça on s’han dut a terme actuacions com l’enderrocament de les graderies, la renovació de paviment, del mobiliari urbà i de la jardineria i el reforç de l’estructura.

A més, recentment també s’ha presentat el pla de revitalització del nucli antic amb un finançament europeu del fons Next Generation que permetrà duu actuacions per un pressupost total de 1.833.000€.

Per l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, “hem creat una plaça molt més amigable, que convida a gaudir, al joc, a les converses, i ara amb aquests escultures ha guanyat en personalitat i incorpora nous elements d’interacció amb l’espai”.

arxivat sota: Actualitat