Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret inicia l’estacionament regulat de pagament a les zones de platges i turístiques

Lloret inicia l’estacionament regulat de pagament a les zones de platges i turístiques

El període de pagament en aquestes zones blaves és del 23 de juny al 11 de setembre i té per objectiu afavorir la rotació
22-06-2017


L'Ajuntament de Lloret de Mar inicia la temporada d'estacionament regulat de pagament a les zones de platja i turístiques, en total es tracta de 570 places. El període de pagament en aquestes zones comprèn des del dia 23/06 al 11/09, ambdós inclosos.

Els horaris de pagament s’estipulen segon la zona:

Zones A: És la zona de rotació. (Passeig Verdaguer; Passeig Agusti Font; Pg. Camprodon i Arrieta). Únicament s'amplia l'horari regulat, que passa a ser de 8h del matí a 24h. La resta de l'any contínua de 9h a 14h i de 16h a 19h.

Zona B: Són les zones turístiques. (Carrer Mestres - Zona esportiva; Can Saragossa - Teatre; Carrer Josep Tarradellas; carrer Francesc Macià i Llussà). L'horari és de 8h a 24h i el preu 0,0166 €/min. Hi ha la possibilitat d'obtenció d'un abonament diari de 10 €, essent només és vàlid per al mateix dia.

Zona C: Són les zones de platja: (Fenals - Passeig Ferran Agulló; Carrer Puerto Rico; pl. Alfred Sisquella i la platja de Canyelles). L'horari és de 10h a 18h i el preu: 0,032€/min. Hi ha la possibilitat d'obtenció d'un abonament diari de 10 €, essent només és vàlid per al mateix dia.

El regidor d'aparcament, Antonio Lorente, ha explicat que “s'ha iniciat la campanya informativa d'inici de temporada i les persones que tenen les funcions de control ja estan rebent les instruccions i protocols d'actuació, fent especial èmfasi en la informació a l'usuari, la bona gestió i la qualitat del servei”.

Des de principis d’any l’Ajuntament aplica també una tarifa especial reduïda del 50% que s'aplica a totes les zones d'estacionament regulat, sempre que l'usuari compleixi els requisits per gaudir d'aquest dret (persones domiciliades al municipi i que tinguin un vehicle de la seva titularitat i que tributi l'impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica a Lloret de Mar). Antonio Lorente explica que  “a la zona A ja s'aplica des d'inici d'any, constatant un augment d'ús per part d'aquest col·lectiu amb un resultat satisfactori”.

Cal recordar que aquesta tarifa especial que s'aplica automàticament no s'ha de fer cap tràmit administratiu; només cal que l 'usuari introdueixi la matrícula del vehicle al parquímetre o a la aplicació de telèfon mòbil. L’aplicació AparcarE és pot descarregar gratuïtament per a Android i per a iPhone. El regidor Antonio Lorente ha recordat que "és la forma més còmoda i ràpida de pagar i ofereix l'avantatge que és paguin exactament a els minuts aparcats".

El regidor d’aparcaments detalla que “a cada parquímetre hi haurà un monòlit informatiu, que resum el funcionament i passos a seguir. Entenem que inicialment hi haurà un període d'adaptació dels usuaris, però que un cop l'hagi utilitzat veuran els avantatges i comoditats”.

 

 

arxivat sota: Actualitat, Mobilitat, Ciutadania